Sunday, July 4, 2010

Recycling Into Cash or Into Trash??

Ambik kau aku punya tajuk kali ni  london mari...

Kat tempat korang ade tak apek surat khabar lama...bateri lama...
Ala...lori yang kutip benda2 recycle tuh...

Aku ni minat jugak mengumpul junk sebab nak jual kat lori tu
walaupun dapat le singgit dua tapi suka la beb
hehehe.. nak jadi makcik pencinta alam le konon

Lately lori tu dah lama lak tak datang
kalau datang pun maybe aku yang terlepas apek tu
dah le benda2 yang aku nak jual tu dah masuk karung ke-5 dah
kira2 agaknya dapat jugak dua hinggit setengah kot (segan nak tulis dalam nombor.)

Memandangkan dah takde space nak letak harta karun tu
aku ingat kalau apek tu tak mai minggu ni
aku nak humban je junk tu kat tempat lori sampah
[untung...para pengutip sampah tu...]

tunggu punya tunggu ... la ni pun dah petang
memang tak sampai2 apek tu
[hidup lagi ke tidak entah le..]
so... jawapannya  HELLO TRASH.. BYE BYE CASH!!!
[rugi 2 hinggit aku kali nih]

-sebahagian sampah sarap yang terpaksa ku korbankan ke lori sampah-
[hasil penat lelah mengumpul selama 3-4 bulan]

5 comments:

Sitisifir10 said...

Teringat satu entry junior kita..dia hantar kotak2 kat recycle centre, dapatlah 2-3 hengget dan itu mcm takde nilai la buat dia dibandingkan rm 2-3 utk org yang memang mencari tin2 ni dalam tong sampah kita...

izzah said...

kak yani..ok per..dapat pahala bagi kat pakcik lori sampah tu..at least memudahkan dia nak jual kat recycle plak..
:)

a kl citizen said...

setuju ngan izzah...

salute kat yani, rajin mengumpul

♥nrina♥ said...

huh..jgn dibuat keje camtu lagi..kumpul sampai 3-4 bulan pastu dapat ler dlm 2-3 hinggit..tak kira lagi kencing kucing dan tahi cicak yg dok berkumpul masa simpan kat rumah tu..dgn semak mata memandang

rasa mmg tak berbaloi..biarlah sedekah kat lori sampah tu..dapat gak menampung hidup dia..hidup tak leh tamak sgt hehe..

kakyong said...

dulu kakyong pun camtu..
la ni kalo ade.. asingkan ajer siap2, sedekah jer kat pakcik lori sampah... tp kalo subuh2 hari ade juga org yg selongkar tong sampah cari tin/tong plastik/kotak bagai...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...