Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Saturday, July 3, 2010

Berdebar-debar nak ambik result periksa

Semenjak jadi mak ni, ni le fes time nak merasa ambik result periksa anak.. Bukan periksa aku ter kengkawan... peksa si anak dara aku tu. Walaupun baru tadika tapi berdebar gak nak tahu cemana prestasi anak aku kat sekolah kan?? 

Yaya bagi surat pasal nak ambil report card tu hari Selasa lepas. Memula tu rasa macam nak suruh atuk dia yang ambikkan tapi bila fikir2 balik sepatutnya parents la yang kena concern hal ehwal anak ni ye dak. So semalam aku time-off la 2 jam sebab nak gi sekolah Yaya. 



Alhamdulillah, mak bapak tak ramai & prosesnya cepat je. Bila dapat report card tu berdebar-debar nak bukak. Cikgu cakap Yaya ok je kat sekolah & kalau dia tak paham dia akan personally jumpa cikgu cakap dia tak faham. Bila bukak buku report, alhamdulillah sangat. 



Walaupun takde la semuanya 100% tapi bagi seorang ibu, itu semua dah cukup membanggakan. Terharu tengok keputusan anak. Pastu boleh la pegi keje dengan tenang.

 -wajah2 selepas balik dari tadika...

Agaknya, mak aku dulu pun camtu jugak kot bila nak tengok result anak2..

6 comments:

Sitisifir10 said...

wohh....ada bakat terendam ni nk jd budak pandai mcm mak dia ni :D

izzah said...

mendebar2 yer kak..bukan berdebar2 ke?

tahniah anak solehah..pandai plak tu..sejuk hati mak dia..

:)

kakyong said...

wah.. pandai nya... ni sekolah rendah ke masih tadika???

SYANI said...

Izzah,
thanks betulkan ayat tu.. typing error lah!

SYANI said...

Pija,
tak tau la terendam tara mana..hahaha

SYANI said...

kak yong,
anak saya tadika lagi..