Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tuesday, August 29, 2017

UPSR DAH MAKIN HAMPIR


Bila anak nak periksa besar ni
Mak ayah pun berdebar2 juga
Ni pengalaman pertama aku anak nak periksa UPSR
Besar harapan mak ayah anak2 dapat keputusan yang cemerlang kan?

Semoga Allah permudahkan anak2 menjawab soalan peperiksaan nanti
Setelah diaorang berusaha, kita tawakal je la pada Allah ye
Apa keputusan yang dapat kita redha je.

Lepas UPSR, Aleeya ada exam PSRA pulak
Sekarang dah stage pecutan akhir la kiranya
Semoga Aleeya berjaya dapat result yang cemerlang ye.

** As at today... tinggal lagi 12 hari je nak UPSR 😅


Monday, August 28, 2017

LAWAT KUBUR JAP

Amira dengan Jasmin memang suka ajak aku pi kubur
Nak2 pulak kalau ajak ronda2 naik motor petang
Mesti cakap, "mama jom la pegi rumah abah"

Memandangkan cuaca pun elok
Hari pun tak terik sangat & windy je petang tu
Aku bawa la juga diaorang pergi
Adib dengan Aleeya tak ikut sebab diaorang pergi main dengan kawan2

Sampai di kubur, kami je yang ada
Takde pulak orang lain kat situ
Gasak la.... niat pi nak lawat kubur arwah & bersihkan kubur dia je
Nak2 pulak pagar yang keliling kubur tu diaorang cabut
Selamba badak aku bawa motor sampai ke tepi kubur arwah
Melampau tak?


Jasmin & Amira siap bawa botol air
nanti dahaga kata deme

Alhamdulillah kubur tak le teruk sangat
rumput pun tak banyak yang panjang
Sikit2 je la 

Yang tak menahan tu budak2 ni dok mengadu la kat abah diaorang macam2
Pastu ada la sekali Amira terpijak kaki Jasmin 
Udah si Jasmin cakap 
"Äbah, tengok Mira ni pijak kaki Amin"

Pastu Si Jasmin ni pulak suka cabut daun pokok puding tu
dah Mira pula mengadu
"Äbah... tengok Amin cabut daun abah.."
Kuat mengadu sungguh budak2 ni
Kalau abahnya hidup lagi mau pening layan budak2 ni


Pastu mengadu la lagi, kakak suka usik diaorang la
Abang tu suka main tak balik rumah la, ponteng sekolah la
Aku biarkan je diaorang dok bebel2
Diaorang rindu kat abah diaorang kot

Anak2 penyeri suasana.


Kadang2 sambil2 bersihkan kubur tu aku terfikir jugak
Kalau aku pula yang mati, ntah ada ke idak orang nak bersihkan kubur aku
huhuhu...
Harap2nya anak2 aku takkan lupakan mama & abah diaorang ni
dan sentiasa doakan kami nanti..





Wednesday, August 23, 2017

ZULHIJJAH 1438

Salam 1 Zulhijjah untuk semua
Alhamdulillah sampai dah kita ke bulan terakhir dalam bulan Islam tahun ni 
Kalau bulan Zulhijjah ni mesti sinonim dengan ibadat Haji & Korban kan?




Ada yang buat korban ke tahun ni?
Ce tengok video ni..


video

Semoga ibadah kita diterima Allah
Aaamin...



** Paling ingat setiap raya haji ialah birthday anak aku si Aleeya [ikut bulan Islam la]...  Dia lahir petang raya haji 12 tahun lepas 😁

Monday, August 21, 2017

BILA MAMA TERLEBIH RAJIN

Mood rajin ni tetiba menyinggah pulak hari Sabtu hari tu
Tah kenapa tetiba teringin nak makan kek
Menggigih la google kek2 yang simple
Google punya google, teringin la pulak nak makan kek lumut
Tengok bahan2 pun ada kat rumah

Sambil google pasal kek, jumpa pulak cara buat aiskrim oreo
Again bahan2nya mudah & ada je kat rumah
Kebetulan hari tu nak pergi Econsave
So beli la bahan2 yang tak cukup lagi 

[Butter & biskut oreo je tak de..hahahaha]

Maka terhasillah juga dua benda yang plan nak  buat tu

Kek Lumut

Kek lumut terlebih sweet
Sebabnya aku derhaka resepi
Ada bahan aku terbubuh lebih...tu yang terlebih manis jadinya
Pada aku agak manis la... tapi anak aku kata ok
Lenkali folo je resepi tu... jangan nak derhaka sangat

Kek tu kukus tau.. 2 jam aku kukus
Kalau ikut resepi dekat 3 jam
Risau pulak aku dapur aku pecah sebab dapur aku tu yang jenis kaca tu
Kang pecah tak memasal kena beli baru😅



Aiskrim Oreo


Aiskrim ni guna 4 bahan je.. 
Senang ya amat
Abaikan yang lubang2 tu sebab anak2 aku tangan tak reti duduk diam
Dicucuk2nya eskrem tu nak tengok dah keras ke idak

Ni bila mood rajin singgah tu yang jadi cenggini
Cuba kalau malas... memang krik..krik je la dapur aku tu.





Wednesday, August 16, 2017

APA NAK BUAT SELEPAS KEMATIAN SUAMI / ISTERI?

Assalamualaikum.....
Tetiba teringat nak buat entry ni
Sebabnya waktu aku mengalami benda ni
Aku memang clueless
Tak tahu nak buat apa dulu
Cari kat google pun aku tak jumpa
[kot aku la tak reti search kot...hehehehe]

Aku taknak cerita pasal apa nak buat selepas pasangan korang tu meninggal
Maksudnya cara2 nak uruskan jenazah - post moterm, mandi, sembahyang sampai kebumi semua tu
Bab ni aku rasa ramai yang dah tulis
Boleh google untuk kepastian..
Cuma dalam kes masa arwah suami meninggal dulu
kebanyakkannya khairat kematian persatuan penduduk yang uruskan
Alhamdulillah dipermudahkan di situ



Yang aku nak cerita hal lepas2 tu
Apa nak buat dulu ye
Emosi takleh cerita la... tak tahu  nak cakap cemana, nak rasa cemana
Memang celaru
Nak nangis, nak menjerit, nak meraung semua ada at once
Tapi sebagai teraju keluarga terpaksa la kita kuat demi anak2.

Diingatkan ini adalah berdasarkan pengalaman aku
Mungkin tak sesuai untuk semua orang

1] Benda pertama nak buat - fotostat banyak2 IC si mati, IC korang, sijil kematian si mati, surat nikah korang, & surat beranak anak2 korang.[ini yang utama la].

 Selain tu buatlah beberapa copy bank statement korang @ buku akaun korang [ini untuk transfer baki duit arwah ke akaun korang], salinan S&P rumah /tanah, geran kereta/motor dan apa2 yang dirasakan perlu la. IC mak ayah si mati pun perlu ada kalau diaorang masih hidup la. 
Penting tau step ni sebab memang akan banyak guna untuk urusan2 selepas ni.



2] Senaraikan harta benda si mati -  maksudnya segala2 benda & aset yang ada nama si mati

Contohnya : KWSP, akaun bank, simpanan,  ASB, unit trust, Tabung Haji,  rumah, kereta, tanah, motor, insurans, takaful. 
Sepatutnya benda2 pasangan patut tahu reta benda pasangan, tak payah tunggu mati, tapi tu la ada je yang rahsiakan dari pasangan.. Kalau tak tahu, just listkan mana yang tahu dulu. Nanti2 boleh add lagi.



3] Senaraikan hutang2 si mati - WAJIB tau!

Tak kira la hutang dengan orang ke, hutang dengan bank ke - loan rumah, loan kereta, personal loan, kredit kad, hutang AEON ke, income tax ke - listkan je semua yang tahu dulu. Kalau hutang dengan orang tu kita mampu bayarkan, kita bayarkan je la dulu.. Kalau arwah ni ada hutang dengan isteri & anak2 pun masukkan juga. Kalau ada nafkah yang arwah hutang pun boleh masukkan juga ye.  Tapi kalau nak halalkan nafkah yang tak lunas lagi tu, lagi la baik kan.



4] Next step - pergi la ke KWSP [EPF] & PERKESO [SOCSO]

Walaupun masa pasangan korang tu meninggal, dia tak bekerja a.k.a surirumah
ataupun berniaga sendiri & dah lama tak buat caruman KWSP & SOCSO
Tapi manalah tahu masa muda2 dulu, masa awal2 dia lepas habis sekolah, dia pernah kerja dan majikan pernah carumkan KWSP & SOCSO kan
Melainkan korang 100% yakin yang pasangan korang tu memang tak pernah ada caruman KWSP & SOCSO so boleh la skip step ni
Kalau tak sure, pergi je cek kat KWSP & SOCSO. 
Just bagi no IC si mati & diaorang akan cekkan [boleh buat di mana2 cawangan pun ye]

Kalau si mati ada duit dalam EPF, so waris boleh keluarkan la semua yang ada [bergantung pada penama yang ada]
Make sure korang bawa salinan IC, sijil mati, surat nikah, surat beranak dsb yang korang dah fotostat banyak2 tadi. Senang kalau dia minta, semua kita dah ada kan.
Masa stage ni, memang korang asyik usung file yang ada dokumen2 ni je.. Dah jadi cam orang nak cari keje pulak.. usung2 file... bukan apa, senang nak berurusan bila semua lengkap kan.

Proses serahan dokumen kat KWSP ni cepat je kalau semua lengkap. Dan dalam masa 2 minggu dah boleh dapat dah duit. KWSP akan transfer dalam akaun orang yang tuntut tu la.. [ tu sebab fotostat bank statement @ buku bank tu]
Perlu diingatkan orang yang tuntut tu @ penama  hanyalah sebagai pemegang amanah sahaja ye... bukan hak mutlak dia... Kiranya dia WAJIB agihkan duit2 tu ikut hukum faraid kepada waris2 simati yang berhak. Kalau tak buat berjawab la dia kat padang mahsyar nanti.. [ ni untuk yang beragama Islam je le]

EPF pun akan bagi duit khairat kematian tau.. RM2,500.

Di SOCSO pun buat benda yang sama. Cumanya ada borang kena isi. Lepas tu kena dapatkan pengesahan pegawai bank pulak untuk akaun kita. SOCSO pun akan buat pembayaran terus ke akaun orang yang tuntut.

Lepas isi borang, ada pegawai akan interview kita. Apa dia tanya jawab je la. Dia akan taip pastu dia suruh kita semak betul ke tidak apa yang dia taip tu. Ala2 macam buat laporan polis pulak..hehehehe. Kalau orang tak ramai, sekejap je urusan di SOCSO ni. SOCSO pun ada bagi bantuan khairat kematian tau.. RM1,500 kalau tak silap. Selalunya untuk pembayaran pertama & duit khairat ni diaorang akan pos cek ke rumah. So make sure buat alamat yang betul la ye.. Kang tak sampai pulak cek tu kat korang. Selalunya dalam seminggu dua lepas submit tuntutan, dah boleh dapat cek.

Untuk pembayaran seterusnya, diaorang akn terus masukkan dalam akaun. Diaorang akan pos statement tentang agihan duit ni pada orang2 yang layak - pasangan & anak2  contohnya. So korang WAJIB la agihkan duit tu ikut bahagian masing2 ye...Tetiap bulan kena buat ye sebab duit SOCSO ni dia bank in setiap bulan selagi layak terima. SOCSO ni konsepnya macam pencen la.. Kalau kes kematian cam aku ni, namanya PENCEN PENAKAT.

Kalau nak lagi mudah, mintak tolong je dulu orang ambilkan borang tuntutan di EPF & SOCSO ni. Lengkapkan di rumah pastu dah siap isi lengkap semua baru la pergi ke EPF/SOCSO ni untuk serahan. Idak le berulang 2-3 kali ke situ kan. 


5] Hubungi Agen Insuran/Takaful

Kalau si mati ada insurans/takaful sila la hubungi agen tu untuk buat claim. Senang melalui agen ni sebab semua dia yang akan uruskan. Tapi kalau sendiri nak pergi ke pejabat insurans/takaful ni boleh je... Ada borang kena isi & dokumen2 yang perlu disertakan. Tanpa ejen ni letih sikit la sebab kena turun naik pejabat



6] Bayarkan zakat/fidyah si mati

Macam aku haritu terus ke pejabat zakat.. senang nak tanya kan. Kalau ada zakat yang kena bayar, kita bayarkan la untuk arwah ni. Pastu kalau ada fidyah, pun boleh bayar terus. Kot2 la pasangan ada tinggal puasa, tak ganti lagi so kena la bayar fidyah kan. Seeloknya bayar ni guna duit arwah, tapi kalau nak bayarkan guna duit sendiri pun tak jadi hal.


7] Pergi tutup akaun si mati - simpanan & pinjaman [bank/ASB/ Tabung Haji/ loan/ unit trust]

Yang ni banyak kalau banyak bank, kena pergi la ke setiap bank yang berkaitan. Jenuh sikit la kan. 
Pergi je bank2 yang berkenaan - mana2 cawangan pun boleh dan jumpa pegawai tu & cakap nak tutup akaun arwah. Ada la dokumen2 yang diaorang nak. Kan dah fotostat banyak2 tadi.. sertakan je apa yang dia minta tu. Tapi nak bagitahu bukan semua boleh settle hari tu juga. Ada juga yang perlukan surat kuasa.. bergantung pada amaun. Surat kuasa nak dapat kat mana??? Tu proses yang lama sangat tau...nanti aku buat entry khas pasal surat kuasa.

Oh ye, masa kat bank tu jangan lupa minta latest baki akaun yang ada.. especially untuk akaun pinjaman. Minta diaorang printkan untuk kegunaan korang mohon surat kuasa nanti. Semua baki2 duit tu perlu ada statement ye, sebab duit2 tu nanti kena faraid tau sebab dah jadi harta pusaka si mati.. Jangan ingat nak joli pulak.

Ate kalau semua kena faraid, nak belanja cemana???? Ok aku faham... bukan semua duit yang ada tu kena faraid. Yang kena faraid hanyalah harta pusaka si mati. So duit2 khairat kematian tu, boleh la belanja untuk kegunaan harian & bayar hutang si mati. Duit2 derma orang bagi tu pun boleh je belanja. Contoh yang kena faraid ialah - duit2 simpanan, epf, insurans/takaful yang tak dihibahkan, asb, saham, rumah, tanah....yang dimiliki oleh si mati..Pham ke idak???

Oh ye.. dah alang2 ke bank yang ejen ASB @ pergi ke PNB, jangan lupa tuntut duit KHAIRAT KEMATIAN ASNB  juga tau kalau si mati ada akaun dengan PNB  seperti  ASB, ASN, ASW, ASD dll. 
Cara2nya korang boleh baca entry aku yang terdahulu [banyak orang tak tahu ni]
BANTUAN KHAIRAT KEMATIAN ASNB


So ini antara benda2 yang perlu dibuat terlebih dahulu selepas kematian pasangan kita. Memang susah tapi demi menguruskan kehidupan kita & urusan arwah yang telah pergi agar dia aman di sana, kita perlu buat juga.

Aku harap ini sedikit sebanyak dapat membantu insan2 yang mengalami nasib yang sama seperti aku. Walaupun tak details aku cerita tapi at least boleh bagi pencerahan. Bukan nak tunjuk pandai tapi dari pengalaman yang ada aku kongsikan dengan korang. At least idak le buntu sangat nanti. Tapi kalau aku ada silap tulis sudi2kan la tegur aku.

Next entry aku cerita pasal surat kuasa pulak. Kat mana nak mohon & prosesnya..





Monday, August 14, 2017

JASMIN DAH 3 TAHUN😘

12/08/2017 ---> Genap dah si Jasmin 3 tahun
Cepatnya masa berjalan
Baru lalu lalang kat fb memory 3 tahun lepas


Birthday Jasmin ni kitaorang takde la celebrate apa2 special pun
Just lalui cam hari2 biasa je
Cuma layan je le ragam dia tu
Tetiba pulak nak mintak dukung dari bangun tido


Anak abah sangat ni
Muka abah sangat dia ni kan?


Memula plan nak beli kek
Pastu teringat pulak haritu ada kat fb resepi kek guna pemanggang ajaib
Cari balik resepi tu [nasib baik ada save]
Pastu tengok bahan2 semua pun ada kat rumah
So dengan gigihnya ajak la bebudak kecik tu buat kek

Birthday girl nak kaler pink
Amira nak kaler biru
Mamanya suka kaler hijo
Maka jadi la kek warna warni ni

Kalerful tak???
Sepinggan ni Amira punya sorang tau
Habis licin dia makan



First time buat kek guna pemanggang ajaib
Aku lak tak reti  nak ejas api 
So ada la terhangit sikit
Terpaksa la trim tang hangit2 tu kan
Buat malu je nak tayang kat sini
Hahahahaa...
Apapun percubaan pertamaku menjadi la juga
Lagut makan kek ni sebab dia tak manis sangat
Sedar2 dah habis setapawe...
Lenkali boleh buat lagi 😆



Friday, August 11, 2017

AKU, DIA & MEREKA

Entry sendu di petang yang sejuk
Hujan lak di luar sana....
[harap2 balik keje karang jalan tak jem]

Saja menggodek2 apps kat tepon ni
Asyik instal je.. gunanya jarang sekali
Sebab masa instal rasa best ada apps ni
Pastu bila2 teringat baru guna...
Konsep orang lain ada, aku pun nak ada juga
[tak sedor diri storage henfon sendiri bukannya beso sangat pun]

What we produced within 12 years - 4 kids okeh!!!😊



Ni hasil guna apps Photo Blender
Boleh buat gambar ala2 poster gitu....



Wednesday, August 9, 2017

TUKAR GETAH BLENDER

Aku ada satu blender ala2 magic bullet tu
Lama dah aku ada blender tu
Kecik & senang nak operate
Ala.. blender yang ala2 shimono core x  yang kat go shop tu


Ni la blendernya
Aku redeem point je untuk dapatkan benda ni
[Terpengaruh dengan iklan Magic Bullet sebenarnya]

Masa paling best aku guna ialah zaman2 aku nak buat puri anak2 aku
masa diaorang baby2 dulu
Memang senang je... tapi dah terjadi satu masalah
Getah dalam tu dah putus pulak
Bila getah tu dah rosak/putus, mesti la meleleh2 kan 
So tak sesuai dah untuk blender benda2 basah
Kalau blender2 kering pun tanpa getah tu nanti akan ada bunyi yang tak best
Risau je kot2 rosak pulak blender aku tu

Nampak tak getah yang putus tu??



Ni rupanya bila dah dikeluarkan



Nak mencari getah ganti ni memang la sangat sangat sangat susah
Bayangkan dah dekat 2 tahun aku cari getah ni kat kedai2
even econsave, aeon, giant, tesco ku redah
Tapi tak jumpa juga
So terperam je la blender tu
Cari2 kat online pun takde juga


Tetiba hujung bulan lepas tergerak pulak nak search lagi kat Lazada
Ada jumpa tapi sparepart untuk magic bullet je
So aku gamble je la beli.... nak try je
Kalau muat memamg syukur sangat2 la kan


Tengok harga pun ok sangat kan
Kalau tak boleh guna pun idak le ralat sangat ye dak??



Ni oder dari overseas tau
Katanya dalam  14 hari dari tarikh order baru dapat
Tup2 semalam dah sampai
Kalau ikutkan minggu depan baru dapat

Baru kuar plastik... ada 6 ring dalam tu


Balik dari kerja semalam, terus pi cuba kat blender tu
Memula nampak cam tak muat
Macam getah tu besar je dari getah asal
Tapi aku sumbat2 juga bagi masuk celah longkang dia



Alhamdulillah!
Berjaya juga... tukar untuk dua2 blade
[sebab dua2 punya getah dah putus]



Lepas tukar terus try blender susu + oat untuk dinner
Kena try juga kot2 masa blender dia terkeluar dari landasan dia
tu yang buat getah tu putus kan
Nampaknya berfungsi dengan baik je
Lepas ni dah boleh guna balik la blender comel ni
Senang nak buat jus 😜





Monday, August 7, 2017

KEMAS STOR

Aktiviti hujung minggu baru ni
Dah pening nengok longgokan barang2 lama & tak terpakai
dan juga yang dah tak boleh pakai
yang selama ni dok ada dalam stor tu

Setelah setahun lebih ku peram akhirnya
dengan hati kering... aku buang juga benda2 tinggalan arwah suamiku
Sebelum arwah meninggal pun banyak je barang2 dia
[especially barang2 kereta & motor] yang memang pada hakikatnya takkan digunakan lagi
Tapi dia tak bagi aku buang masa tu
Aku cek semua barang2 tu pun memang dah tak boleh pakai
so aku buang je la

Habis jaket2 lama yang dia pakai pegi balik keje dulu,kasut2 lama especially kasut kerja dia, kasut yang dia pakai masa kayuh basikal - semuanya dah reput & melepuh - ni memang aku terus buang... takde value pun melainkan sentimental value yang hanya kekal dalam memori aku.. Insya-allah.

Sparepart kereta & motor, barang2 dari zaman dia gila motor masa dia bujang dulu, basikal2 lama anak2 aku
semua dah lusuh2 & berkarat lak tu
Aku tolak kat lori besi buruk je
Tak kisah le murah ke mahal dia ambik, janji stor aku clear

Akhirnya lega bila semua dah buang... 
Lapang je aku rasa stor aku tu
Ni pun kalau ikutkan ada lagi nak buang tapi sayang lagi
Tunggu la 2-3 tahun lagi kot...hehehehe


Bukan aku tak sayang arwah suami
sampai aku buang barang2 dia yang dah tak pakai & tak boleh pakai
Tapi aku tengah cuba nak move on ni
Come on lah!😅

Tuesday, August 1, 2017

SINGGAH TAMAN DR LAGI....

Ni sambungan cerita masa raya haritu
Mementang lama cuti kat Ipoh kan
So petang2 anak2 aku ajak la pi taman permainan
Mula tu diaorang ajak ke Padang Polo tapi ramai sangat orang
Nak parking pun susah
Last2 aku ajak diaorang pergi Taman DR Seenivasagam je
Alhamdulillah tak le pack sangat cam kat Padang Polo tu

Pastu kat Taman DR ni ramai pulak la yang buat outdoor shooting
Ada yang shooting gambar raya
Ada juga yang shooting gambar kahwin
Macam2 tema kaler deme...

Kat Taman DR ni memang banyak port2 yang cantik untuk tangkap gambar
Nak2 pulak k at area Taman Jepun... memang cantik
Kawasan pun lapang juga
Agaknya tu yang ramai suka bergambar kat situ
Kebetulan masa kami pi tu hari pun tak berapa panas
Aku pulak dapat parking betul2 depan tempat permainan
Uish.. ngelejat budak2 nak pi main

Aleeya suruh ambik gambar dia kat Pokok Kejayaan ni..


Sebelah tempat permainan tu ada kolam ikan..
Wajibnya ambik gambar la kan... 
Harta-hartaku dunia akhirat...


Kat tengah kolam ikan tu ada kawasan ni..
Harus tangkap gambar lagi...

Tah apa2 pesen la bebudak ni... layan je la


Mother & daughter
Mamanya menggemuk sebab banyak makan time raya 😜


Kantoi... mamanya pakai tracksuit je..
Ada aku kesah??? Janji aku selesa..
[Padahal suar jeans dah basuh tapi tak kering lagi]


Masing2 merenung jauh ke hadapan...



Masa kami kat sini, ada pulak orang main speed boat yang remote control tu
Ralit la bebudak ni tengok orang tu main
Tapi aku tak bagi tengok lama2 sebab nak pi jelajah tempat lain pulak


video

Tak jauh dari area kolam ikan ni, ada tempat permainan yang lagi besar & lapang
Kat situ ada la buai, ada gelongsor, jongkang jongket
Masa kami sampai situ, orang pun dah ramai beransur balik @ ke tempat lain
So agak lapang la anak2 aku ni main


Lepas main kat situ kejap, aku ajak diaorang pi Taman Jepun pulak
Tak jauh pun... setentang dengan kawasan ni je..
Ekceli kami jalan kaki je dari tempat parking ke kawasan2 lain dalam Taman DR ni..

Nampak tak belakang tu ada cam merry go around? 
Dulu2 memang best, ada kuda pusing2 kat situ
Tapi tu la tah kenapa dah tak maintain
Reput gitu la kot kawasan tu

Here we are kat Taman Jepun
Cantik kan??? Kehijauan di situ.. ai like!!!



Posing jugak le berlatar belakangkan kolam tu
Tapi kolam situ kotor & keladak dah
Ikan dalam tu pun dah tak nampak
Ntah2 dah mampuih kot ikan2 koi semua tu
Kalau jaga elok2 mesti lagi cantik

Kat Taman Jepun ni memang banyak tangkap gambar
Sebab kawasan tu cantikkkkkk sangattt
Tapi idak le aku tepek semua kat sini
Karang jemu uols tengok gambar kitaorang

Tetiba diaorang suruh aku tangkap gambar mas buat aksi ni
Konon nak buat  💚 tapi macam tak berapa jadi je..



Konon2 kakak caring la 
Walhal dia la yang paling suka menyakat si Amira tu



Ibu dan anak gittew... ada serupa ke muka kitaorang???



Aksi terakhir sebelum balik..
Amira dan Jasmin dah mengaruk dah masa ni
Mana tidaknya... memasing tak tido siang.. 
Mengantuk la tu
Dah.. jom balik!