Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Thursday, April 28, 2016

BRUNCH

Bizi beno hari ni...
Macam2 benda nak buat..hehehe
Bukan le sampai tak sempat makan
tapi malas nak gi pantry banyak2 kali
sibuk nak melebokan bontot je
so kita brunch je la..
lagipun opismet kita MC la pulak
takde geng makan..hehehehe

bon appetit uols...

Suka nasi kerabu pakcik kat Selayang ni
Sapa dok Selayang boleh la try beli kat pakcik ni
Lokasi pakcik ni betul2 seberang jalan kat kubur
Kat jalan besar Jalan Sungai tua tu
[Pakcik tu guna kanopi merah]



Wednesday, April 27, 2016

BISKUT TELUR

Kecik2 dulu memang suka pegi kedai runcit pastu beli biskut timbang
Arwah nenek aku dulu pun kalau gi kedai runcit mesti belikan biskut bantal untuk kitaorang
[biskut bantal tu budak sekarang panggil keropok tamtam]
Tapi yang dulu punya lagi sedap tau.... ralit makannya

-gambo google-


Dulu2 tak pakai dalam plastik tapi bungkus dalam suratkhabar je
Bungkus cam nasi lemak tu
Pastu boleh beli 20 sen ke 30 sen ke.. ikut yang kita nak le kan
Bukan macam sekarang semua main pakai gram..

Dulu masa on the way pegi sekolah agama petang
aku mesti singgah satu kedai runcit dekat sekolah agama tu
sebab nak beli biskut
dulu ramai yang feveret biskut aiskrim tu
tapi aku suka biskut telur & biskut kapalterbang
huhuhu.. nostalgia sungguh
Beli la 20sen hari2.. ok la kan dari beli jajan..kuang..kuang..kuang
[jajan pun beli juga dulu2.. paling suka mamee la..]

biskut aiskrim yang tak pernah aku gemar dari dulu sampai sekarang

ni la biskut kapalterbang kalau sesapa yang tak tahu tu


Bebaru ni pergi Karnival Smart Selangor kat Batang Kali
saja la jenjalan nak tengok apa ada
pastu ternampak khemah orang jual biskut timbang yang dalam tin tu
berlambak2 jenis biskut diaorang jual
aku pulak dah tentu2 aim biskut telur
nasib baik la ada....



Beli la 250g je.. sebab hasben aku nak beli biskut lain pulak
Jadi la dapat sebalang... nasib la anak2 aku tak berapa gemar
so aku pulun la sengsorang... puas hati aku..

sedap, rangup & tak manis sangat...
teringat zaman kecik2.


MUSIM ROLLER BLADE

Dah habis musim basikal fixie
sekarang dah masuk musim roller blade pulak
Mana2 pegi ada je bebudak main roller blade
[anak2 aku panggil RB je]

Sama la anak2 aku... sikit2 nak main RB
Memula dulu agak mahal la RB tu
sekarang dah merata2 orang jual
standard harga pun RM80-RM100 sepasang

Hasben aku pun tah cemana boleh pula belikan RB untuk anak2
sepasang sorang... habih hati la anak2 aku tu

Satu untuk Aleeya,  satu untuk Adib
Amira & Jasmin tak reti main lagi so tak le beli untuk diaorang

Tak puas main siang, sambung pulak waktu malam
Nasib la lama rumah aku ada laman yang bersimen 


Amira & Jasmin teruja jugak tengok abang & kakak main
sebabnya kat roda tu kan keluar lampu2
berkejar2 deme main dengan abang kakak


video



Tuesday, April 26, 2016

KEBIZIAN

Assalamualaikum...
Lama pulak tak update blog rasanya
Dilanda bius kebizian pulak sehari dua ni

Kat opis ni tengah nak tukar PC
PC lama dah takleh pakai sebab ada benda apa tah pasal licensing
Maleh nak ambik tau hal ehwal teknikal ni
Yang penting mak dapat PC baru noks.... canggih lagi dari yang lama
saya suka..saya suka..

Bila tukar PC ni tahu2 je lah.. memacam nak kena back up
nak set up baru la.. ejas sana, ejas sini..
Pastu setting printer lari la
takleh connect dengan pc lain la.. adoi..
tu yang terencat segala2 benda..hehehe

Apapun. alhamdulillah semua dah selesai
boleh la bawa bertenang buat keje ni


Ni la PC baru saya
Besar gedabak skrinnya.. sampai sakit mata nengoknya
Yang bestnya, semua wireless [tak le serabut meja dengan wayar2]
pastu takde CPU.. semua all in kat monitor tu
Cuma tang keyboard je terkial2 lagi sebab tak biasa dengan yang baru ni
Asyik salah tekan je... so kalau ada typo bukan salah aku tau, salah keyboard ni..hehehe

Friday, April 22, 2016

PETUA SUAMI PANJANG UMUR


Rajin2 praktikkan ye..hehehehe
Bukan lama pun 10 saat tu...hahahaha

Thursday, April 21, 2016

TAK LAMA LAGI...

Pokok mangga kat rumah dah semakin meriah dengan bunga2
Makanya tak lama lagi berbuah la kan

Meriah kan??

Pastu masa nak start kereta sebelum pergi kerja
Ternampak pulak beberapa biji buah mangga kat pokok yang di luar pagar

Nampak tak?



Ambik dari angle lain pulak..

Alhamdulilah, tak lama lagi boleh la mencicah & menjeruk mangga 
Nak2 masa bulan puasa nanti
puas buat jus mangga untuk berbuka... sedapnya....


Wednesday, April 20, 2016

BIL EL NINO

Gara2 musim panas
kipas & aircond wajib pasang hari2 kat rumah
panas bahang tak menahan kan
dan kerana itu memang aku dah jangka bil elektrik aku bulan ni akan meningkat dari kebiasaan

Berdebar2 tunggu ketibaan bil api tau
Semalam dah sampai pun kat rumah

Tu dia... beratus2 lemon
dekat 2 ratus ko.... **pitam**
Lari bajet...lari bajet... huhuhuhu

Tuesday, April 19, 2016

UPGRADE

Kat opis dalam fasa nak upgrade PC
dan jugak software accounting yang digunakan sekarang
Dah 5 tahun dah pakai PC sekarang
So tahun ni merasa la PC baru..yahuuuu
harap2 lagi best la dari PC sekarang 
harap2 dapat pakai monitor besar tv.. baru puas nak nengok skrin komputer
[wah kau.. demand nampak!]

Dah alang2 menuko PC baru
aku pun propose kat bos nak upgrade software sekarang
opis kami pakai sistem MYOB untuk account department
Sekarang pakai version 15
tapi nak upgrade ke version 18.... GST & RMCD compliance katanya
version sebelum ni pun GST compliance gak tapi yang upgrade version ni lagi latest.
Baru release awal bulan 4 hari tu katanya


Alhamdulillah bos luluskan untuk upgrade!
Thank you bos!

SENTAP... PAYAHNYA NAK KURUS!!!!!

Kenkonon azam tahun ni nak mengurangkan berat badan
Bukan la nak slim sangat pun
tapi nak menjaga kesihatan kekdahnya
Ate, baru gerak sikit udah semput dibuatnya
Pastu selalu sangat sakit tumit
sebab badan berat beno....

Kalau orang lain bermasalah dengan dengan bahagian bawah badan
Aku pulak masalah di bahagian atas badan [upper body]
Kiranya rata2 orang bentuk badan pear shape
tapi aku ni icecream shape @ inverted triangle@ V shape ..hahahaha
Kiranya cam badan beso, kaki kecik gitu
Lemak cepat terkumpul di lengan & perut
[tempat yang paling bermasalah di badan aku..huhuhuhu]

Perut buncit masalah sejagat orang perempuan
Aku pun sejak dulu lagi bermasalah ni
Dari sebelum kawin sampai dah anak 4
sengsara nak mengempiskan perut tau tak
Dah le aku tak suka diet, tak suka bengkung, tak suka sit up
Pastu mengadu perut tak kempis2.. arghhh stress
Berangan je la ko nak dapat perut ala model Victoria Secret...huhuhuhu

Tup2 terjumpa artikel ni:

SENTAP gak le..
Fuh... nasib la aku tak suka buat sit up..hehehehe

So pasni memang kena cari makanan yang berkualiti
kena kawal kuantiti kalori yang masuk ke dalam badan
dan buat aktiviti untuk bakar kalori & lemak yang dah lama tersimpan tu
Huhuhu.. dah le lemak dah tepu

Takpe..takpe..
aku target turun 10kg sampai hujung tahun ni...boleh gitu???

Semalam ukur ukurlilit perut
Naik lagi 2 inci... APAKAH??????
Takkan ngandung kot!!!


Monday, April 18, 2016

REZEKI ANAK² DI MUSIM PANAS

Aktiviti paling best di musim panas especially untuk anak2
ialah.... MANDI KOLAM
Ha.. ni nak cerita sambungan percutian ke Cherating la ni..
hehehehe
[woh! bercinta nak ngabihkan hal ehwal Cherating ni]

Ok sambung balik
Lepas lunch, anak2 pun dah ajak mandi kolam
So apa lagi, terus tuju ke kolam renang la
Kat Residence Inn ni ada 3 kolam
Kolam untuk kanak2, kolam untuk dewasa & kolam jakuzzi


Kawasan & kolam kat sini memang luas
Kira puas hati la kalau lepak kat sini
Petang2 cam ni cuaca agak redup & berangin2
Best je lepak2 kat area kolam tu

Anak2 aku tak berapa gemar mandi kat kolam budak2
Maybe  sebab tak dalam kot
Mentang2 la diaorang dah besar..

Diaorang lagi suka mandi kat kolam jakuzzi ni
Maybe sebab ada efek jakuzzi tu kot
Boleh la feeling2 massage


Time diaorang mandi ni tak ramai orang lagi
So kolam memang kami je konker
Masa ni hasben aku tengah salin baju kat bilik
Aku la yang kena teman budak2 ni mandi
Especially Amira & Jasmin
Riso juga diaorang jatuh dalam kolam tu
Nasib la ada Mak Long diaorang
Aku tak leh join sekali sebab tengah period
So aku jadi tukang tangkap gambo je la..
Dalam hati jeles gile tengok diaorang mandi kolam
Mencanak2 perasaan nak terjun sekali tapi apakan daya kan...huhuhuhu

Abah sudah datang so abah kena layan anak mandi kolam
Jasmin berkepit la dengan abah
Amira pulak Mak Long dia la yang layan

Eksaited masing2 mandi kolam
Tak kenal erti sejuk semua tu

Budak ni memula je cam takut
Bila dah lama2 dia yang tak nak naik


Tersengih duduk dalam air


Terover pulak aku edit gambar ni
Dah nampak cam hasben aku pakai mekap lak..hahahahaha






Dah habis mandi kat kolam jakuzzi
diaorang pi mandi kat kolam dewasa pulak
Pak Zem [hasben Cik Ana]  tengah ajar anak2 aku berenang
Tapi pakai pelampung la...jadi la nak...

Amira pulak dari kat Mak Long, terus ke ibu [Cik Ana]
Tapi mandi tepi2 je la..


Ibu, Amira & Syahir
Kenkonon model majalah mangga..haruuuuuu



Puas la diaorang mandi petang tu
Dari pukul 4 sampai ke senja
Malam tu masing2 tidur kepenatan..

Esok pagi, lepask breakfast, diaorang gi terjun kolam lagi
Amira & Jasmin je tak join sebab bangun lambat..hahaha
Aleeya, Adib & Syahir memang sakan la berkubang kat kolam tu
Ye la, tengah hari tu dah nak check out..






Friday, April 15, 2016

RANTAI KAKI

Haritu kemas2 laci, teringat la pulak nak bukak kotak2 yang ada dalam tu
Baru teringat ada beberapa barang kemas yang jarang2 pakai aku letak dalam tu
Ada cincin tunang yang dah tak muat, rantai kahwin & gelang kaki

Cincin tu memang tak muat le memandangkan aku dah menggemuk
Yang rantai kahwin tu, aku pakai la sebab lama dah tak pakai
[rantai sekarang kita simpan dulu ye]
Aku ni jenis pakai seurat je.. tak reti nak pakai banyak2 sekali gus.. rimas rasanya

Pastu rantai kaki pun dah lama aku tak pakai
Tak ingat sebab apa aku tak pakai dulu
Rasanya sebab rantai kaki aku dulu selalu terlucut kot..hahaha
Especially masa tidur.. maklum la tido ganas beno..
Ate.. dulu kan agak kurus..hehehehe
Sekarang memandangkan dah gemuk
so kebarangkalian lucut tu dah berkurangan la kot
Ok kita pakai balik la...
Sayang pulak beli tapi tak pakai kan..

Punya la dah lama gelang kaki ni
Dah 11-12 tahun kot
Tu yang nampak beram je kalernya
Beli gelang kaki ni guna duit maskahwin aku dulu

Patutnya rantai kaki ni ada loket daunnya
Pastu aku ternampak pulak loket emas ex-opismates aku bagi masa aku nak resign kat kompeni lama dulu
Nak pakai kat rantai, rantai dah sedia ada buahnya
so kita pakai kat kaki je la...
Setakat ni gelang kaki masih setia di kaki
[belum pernah lucut lagi..]
Nampak beno dah gemukssss 



Thursday, April 14, 2016

PERCUTIAN SINGKAT KE CHERATING

Percutian yang tak dirancang oleh kami
tapi dirancang oleh abang ipar aku.. dia ajak kitaorang sekali
Ala2 percutian satu family Cik Besah le..hahahaha

Dah hasben aku ajak , aku folo je la
Semua di sponsor oleh abang ipar... kihkih..
Rezeki jangan ditolak gitu kan...

Percutian singkat je... pergi Sabtu balik Ahad
Kalau tak sebab kena sponsor, tak kuasa aku nak pegi
Jauhhhhh tu... dah le sekejap beno... banyak duduk dalam kereta je..heheheh
[Hei..ko ni tak reti syukur ke apa???]

Ok la... perjalanan dimulakan selepas Subuh hari Sabtu
Aku bangun awal sebab nak siapkan bekalan makanan
Maklumla anak2 nak makan kan
Kang makan lambat mula la deme mengaruk..
So sediakan makanan2 ringan je.. ---> aku buat sandwich sardin, goreng nugget & wedges je

Memulakan perjalanan di pagi yang dingin


Dari Batang Kali kami ikut laluan ke Genting Highland
Terus tembus Highway Karak
Pastu nanti akan masuk LPT
Sebelum tu kami exit kat Bentong
konon2 untuk sarapan
Kami berhenti makan kat Restoran Lemang To'ki
Rupanya biras aku dah buat kira dengan ex-babysitter aku dulu [Cik Ana]
Diaorang dah tunggu kat situ rupanya...

Jenuh melayan budak ni.. tak mau terletak
Asyik nak dukung takpun duduk atas riba je..


Baru nak posing lakibini
Tapi hasben pulak buat spoil tak pandang kamera
Ni pun Adib yang tolong tangkap gambar



Opah & Aleeya
Belakang tu kat buluh2 tu signboard restoran Lemang To'ki la


Di hadapan restoran
Muka kekenyangan... eh kenyang ke??? hehehehe


Lepas isi perut, sembang2 kejap sebelum meneruskan perjalanan
Tetiba biras aku mengajak Cik Ana join sekali trip kami
Lepas fikir2 akhirnya dia dengan hasbennya setuju nak folo kami
Tapi kena tunggu la diaorang balik rumah untuk bersiap
Hahahaha..... kalau ajak jalan, laju aje Cik Ana ni..

Sementara tunggu Cik Ana bersiap kita wefie la dalam kereta
Adib takde sebab dia naik kereta abang ipar aku


Pakai monopod tapi asyik bergegar je gambarnya..
Sebab Amira suka goyang2kan monopod tu
Lantak la labuuuuu


Lepas Cik Ana siap, kitaorang pun bertolak meneruskan perjalanan
Perjalanan masih jauh dong!
Sepanjang tu banyak kali juga berhenti kat RnR sebab pak mentua aku nak kencing je
Asal  berhenti je bersembang borak bagai
Mana la tak lama kan...hahahah.. sabo je la dok duduk dalam kereta ni
Dah le panas.. bukak ekon pun tak sejuk mana

Akhirnya kami sampai kat Cherating dalam pukul 2 lebih
Fuh 7 jam perjalanan......kebas bontot dibuatnya
Kami stay kat Hotel Residence Inn
Abang ipar aku book situ sebab situ ada kolam renang
Senang nak bagi budak2 berendam kan...

Sementara tunggu biras aku uruskan hal ehwal check in
Kitaorang lepak2 kat area lobi ni
Sedap sikit berangin2
Jasmin baru la suka dok berlari2 kat situ


View parking area dari area lobby hotel


Dekat pukul 3 baru la dapat kunci bilik
So jom pegi bilik... tak sabar nak sejukkan badan dalam ekon...
Kami semua duduk tingkat satu sebab dah booking awal
Cuma Cik Ana je duduk tingkat 3 sebab last minute booking kan

Inilah view dari balconi bilik aku
Cantik kan??? Tak keluar bilik pun takpe...
Untung juga dapat tingkat bawah ni..


Lepas check in, biras aku ajak pegi makan
Makan kat restoran hotel je... malas nak keluar dah
Nak makan nasi oiiii.. lapo gile

Menu lunch kami..
Lunch pun dah pukul 4 masa ni..hahahah
Ha.. makan kenyang2... memang puas hati la


Lepas makan lepak2 jap kat lobby
Ambik angin petang
Nampak tak Cik Besah, sempoi je dia pakai kain batik..hehehehe


Pas rehat2, agenda yang ditunggu dek budak2
Terjun kolam la.....
Sambung entry lain pulak... tunggu na...











Wednesday, April 13, 2016

SEDIH & GEMBIRA

Assalamualaikum semua...
Dah 4 hari blog terbiar
Sebabnya tuan blog pegi bercuti
berjalannya 2 hari je.. pastu 2 hari lagi cuti melepak kat rumah je...

Perkhabaran sedih ialah
telefon kita rosak..
Sehari sebelum kita pegi cuti
jenuh digodak2... pun tak boleh
dia stuck kat bootloop kat logo tu
Sapa terer bab repair2 tepon ni??? Help me please...

Habis la semua gambar2aku dalam tu..huhuhuhu
Nasib ada yang dah sempat transfer dalam PC
and nasib ada tepon lagi satu..


Yang gembiranya kita baru balik dari cuti2
tak lama pun 2 hari 1 malam je
pergi nun sampai ke Cherating..hehehehe
Nanti la kita buat entry....
Tengah ambik mood blogging

Tempat kitaorang stay kat Cherating..


** Nak settlekan kerja dulu.. nanti kita buat entry pasal Cherating..stay tune ye..

Friday, April 8, 2016

BERAT SANGAT KE NAK BAGI SALAM?

Assalamualaikum semua....
Salam Jumaat untuk pembaca yang dikasihi

Hari ni nak membebel pasal salam
bukan salam tangan tu tapi lafaz salam ASSALAMUALAIKUM
pastu adab2 bila nak datang rumah orang




Ni asalnya bila orang datang rumah aku
Rumah aku ni memang selalu berkunci pintu pagarnya 
sebabnya aktiviti keluar masuk rumah aku ni adalah melalui pintu belakang
Pintu pagar depan memang doplohpatjam berkunci bermangga
Unless bila nak keluarkan kereta je baru buka
Hanya pintu pagar belakang je yang terbuka

Selalunya orang yang jarang2 datang rumah aku memang akan guna pintu pagar depan tu
Dan of course bila nak masuk rumah otomatik diaorang bagi salam la kan
Nak tekan loceng pun dah tak berfungsi
Malas nak repair sebab asyik kena main tekan2 dek budak2
[Deme jakun kot sebab rumah deme takde loceng...hahahahaha]

Ni masalah bila orang tu selalu datang rumah aku
Dah tau dah akan masuk ikut pintu belakang punya
Yang selalu datang pun keluarga mertua aku,ipar duai, jiran2 situ je

Nak dijadikan cerita, kalau malam2 memang aku akan tutup pintu papan
First sebab nyamuk, 2nd sebab tak nak orang nampak dalam rumah aku
Siang2 aku kunci pintu gril je, pintu papan tu biar terbuka

Pastu puak2 yang rajin datang ni
kalau datang rumah aku tak reti nak bagi salam
Kalau pintu papan tu bertutup, aci main ketuk2 je
Adoi... susah sangat ke nak bagi salam tu kan?
At least aku dengar le suara siapa yang ada kat luar tu
Ni main ketuk2 pintu je, aku pun naik seram
Terpengaruh dengan cerita hantu jugak aku ni kadang2
Ye lah kot ketuk2, bila buka takde orang..
seram oiiii

Nak2 pulak bila diaorang datang tu time hasben aku takde kat rumah
Mau tak cuak.. dah le rumah aku tu ramai pompuan
Kot2 la yang ketuk tu perompak ke, perogol ke, peragut ke
Dah le macam2 kes jenayah kat kawasan perumahan sekarang ni kan

Sekarang ni kalau orang takat ketuk2 takde salam
aku memang buat nohen je
Kalau anak buah hasben aku yang ketuk, selamba je la aku sound
"dah tak reti bagi salam ke bila datang rumah orang??"

Tapi kalau biras aku yang datang pun camtu juga
Takkan aku nak sound pulak
tapi diri sendiri tu kena tahu la adab datang rumah orang kan
Datang rumah orang lain reti pulak nak bagi salam
Datang rumah "adik beradik"  takkan main langgah je kan

Kalau Cik Besah lagi best ---> takde ketuk, takde salam
dia terus je buka selak pintu, pastu masuk rumah
kadang2 terkejut je tetiba dia terpacul kat muka pintu
Pasghah je le nokssss
Nak tegur, orang dah tua.. tapi tu kira cam menceroboh la juga kan?
Tapi aku tak kisah sangat la pasal tu... sebab mak kan
Lain le kalau pak mentua yang buat camtu... mesti la segan, ye dak??

Aku selalu pesan kat anak2, kalau pi rumah orang
jangan tak bagi salam
pastu jangan terus nak buka pintu rumah orang
pastu jangan terus nak terjah masuk rumah orang walopun pintu rumahnya terbuka
Jangan nak pi mengintai dalam rumah orang bila tuan rumah tak buka pintu
pastu bila di rumah orang jangan nak bukak peti ais, almari & kabinet orang
sebab kita yang datang ada adab2nya kan
Kena la hormat dengan tuan rumah, ye dak?

Tapi bila yang tua bangka pun dah tak reti nak beradab,
camne tu???


Jangan ada yang datang rumah hantu kum kum sudah
Assalamualaikum...kum..kum... [hantu pun reti bagi salam ye..]
Serammmmmm...



Thursday, April 7, 2016

JALAN² FRASER'S HILL

[Mode] Berazam nak menghabiskan entry Fraser's Hill

Lepas kitaorang lunch, kitaorang pun teruskan perjalanan
untuk berjalan2 di sekitar FH
Ekceli takde tempat baru pun yang aku pergi
berbanding dengan trip yang sebelum ni

Tempat pertama yang kami singgah
ALLAN'S WATER
Kat sini semata2 nak kasi budak2 tengok ikan je
Ikan2 pun dah besar2 berbanding masa kitaorang datang dulu
Mana tak besar, asyik dibagi makan je kan

Masing2 tengah kusyuk tengok ikan



Berhampiran Allan's Water ni ada Taman Flora
Ala2 taman sayur/bunga gitu
tapi cam sendu je...lagipun tak besar mana pun kawasannya
Tapi singgah jugak le sebab FREE kan...hahahaha
Ekceli dalam ni ada ditanam pokok strawberry
tapi pintunya tutup pulak.. so takleh la kitaorang masuk
takut orang petik le tu..
Tapi masa aku pegi ni buah strawberry takde pun..
belum berbuah gamaknya

Memang dekat sangat... jalan kaki je dari Allan's Water tu



Kat pintu masuk Taman Flora


Masuk dalam ni Amira ngan Adib paling riuh
Busuk katanya... macam taik Mici..hahahahaha
Memang la busuk, ada baja kan kat pokok2 tu semua...

Lepas jenjalan sini, kitaorang pegi The Paddock pulak
Nak tengok kuda
Ni mak aku kat entrance

Pegi The Paddock macam takde orang
kuda pun tak mandang
ingatkan tempat ni dah tak beroperasi
rupanya time rehat
Kitaorang sampai dalam pukul 1.30
Pukul 2 baru kaunter buka

Tapi tak sampai pukul 2 pun ada brader tu dah bawa keluar kuda
Kitaorang tak naik pun kuda tu
Yang naik cuma adik ipar aku dengan anak dia je
Nak kasi merasa naik kuda katanya
[aku takde gambar pulak]

Pas lepak sini dalam 15 minit pastu dah tak tahu mana nak tuju
Last2 mak aku ajak balik je la
Sebab dah pukul 2, karang petang nak balik Ipoh dah
So kitaorang pun bertolak pulang le

Muka kepenatan..hahaha

Masa nak balik pun mencabar juga menhadap jalan bengkang bengkok tu
Adib nasib la takde muntah
cuma Jasmin je termuntah sikit
Disebabkan letih, Amira & Jasmin tidur 
Lega kejap sepanjang perjalanan
[Dengan aku2 sekali terlelap]
Alhamdulillah pukul 3.30ptg sampai Batang Kali

Rehat2 kejap, dalam lepas2 Asar
Adik2 & parents aku pun bertolak pulang rumah masing2
Tetiba terasa sunyi pulak rumah aku..
Well, itu je la cerita aku tentang short trip kitaorang ke FH
Lega dah habis pun cerita FH ni.. bertabah la korang membaca ye..