Monday, July 12, 2010

Ratu Cantik bakal tak jadi

Ni citer Yaya lagi..

Hari tu kan dia ade mintak abah dia belikan sepit
Tapi abahnya kata tunggu la abah dia balik keje
Kebetulan pulak mak long & pak long dia tak keje
so petang tu pak long & mak long ke kedai bawak dia
sempat la dia pau mak pak sedara dia tu belikan dia sepit

Asal nak beli sepit terus melarat2 beli mende lain pulak
maklum la dah rambang mata dengan macam2 aksesori kat kedai tu kan
last2 konon beli sepit je terus tersepit sebab kena belikan dia cekak pulak
(kalau tak beli muka moncong sampai ke malam)
sib baik la mak long hang jenis turutkan aje...

Malam tu Yaya balik rumah
(masa kitaorang baru balik keje)
konon nak tunjuk le cekak baru
peh.... ni la rupanya cekak dia
aku cakap kat Ya, ni bukan cekak ni... Ini orang puteh panggil crown. Orang melayu panggil mahkota.

Yaya cakap."Cantik tak maskota (mahkota) Ya ni, mama?? Kaler pink. Mak long yang beli"

Close up skit maskota  tu..
Peh tu, aku cakap kat dia, "Ya nak jadi pinces (princess) ke??"
Ya jawab, "Ha'ah.. macam gambar dekat kaler Ya tu."
[Nanti aku tunjuk gambo pinces dekat kaler si Yaya]

Peh tu masa di tengah main komputer 
di tengok la gambo kawin aku
[aku buat wallpaper]
dia boleh cakap apa tau
Mama punya maskota kecik, Ya punya maskota besar
Mama punya takde kaler pink, Ya punya ade batu pink besar
Aku... ?????? [malas nak jawab]

10 comments:

e.l.i.s.s.m.i.e said...

cantiknya maskota dia :)anak dara aku bila plak nak pakai maskota ni..hehehe

Queen said...

maskota eh..ahahah..somel jerk

fikaryna said...

hehe..alahai bijaknya yaya ni..mmg maskota yaya lagi besaq..huhu..

Me said...

yaya sgt bergaya.. k.cho nak minta pakai baju gaun, dress or kurung pun sgt le susahnya... nak letak sepit kecik conet pun tak nak... ermmm

sI tEDI said...

amboi! cantiknya.

anak buah aku perempuan tp x suka jd gegirl.

ekekekek
pakai suar jek.

nak pakai aksesori? kem salam je lah

mrs.ecam said...

kih3 layankn jek lah...ank2 br nk melaran tuuu,...hihiihihi ke mama die jeles nih??? ahaks

suamihanyisterizuki said...

chanteq sgt maskota ya...pink bolu bolu lagik haaa...

izzah said...

hahaha..tumpang gelak jer la..
pasni tunggu di godek make-up mak dia pulak..
:)

SYANI said...

yaya ni dia ikt mood dia. Ade time nak bergaya sakan, ade time nak pakai baju macam jantan. Tapi 1 je Yaya tak suka... SKIRT!

SYANI said...

Hany,
tang bolu pink tu yang penting... asal ade kaler PINK!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...