Wednesday, July 21, 2010

Puteri Impian

Sejak ade maskota ni  (sila kelebet entry2 lepas yer) Yaya start le feeling-feeling cam pincess lak. Dah le tu semua khazanah dia nak yang set Disney’s princess.  Dari kaler, pencil box, baju & buku-buku hingga ke beg sekolah semuanya nak yang princess set & WAJIB pink kaler okeh!!!

Antara khazanah dari Malaya kepunyaan Yaya


Tak cukup dengan tu, semua orang akan di’maskotakan’ dengan watak2  katun  puteri Disney tu la. Meaning semua watak katun yang dekat kaler ke, pencil box ke akan dibagi sorang satu. So........ generous la sangat. Yang ni watak yang masing2 dapat...



  • Yaya – Ariel si ikan duyung. Yang ni dia dah cop awal2 [semenjak dua menjak suka nengok citer Little Mermaid le ....]
  • Mama [aku le tu] – Cinderella [sebab mama suka ikat sanggul  tinggi masa kat rumah]
  • Mak Teh  [adik aku yang 2nd last]– Sleeping Beauty  [sebab rambutnya panjang macam rambut Mak Teh]
  • Mak su [adik aku yang bongsu] – Snow White [sebab rambut Maksu pendek cam Snow White]

Disney Princess tu kan ke ade banyak so setakat ni tu je yang dinobatkan.. Mak Long [biras aku] & cik Besah belum dapat maskota lagik...  Tapi kalau aku, Cik Besah sesuai tak aku nobatkan dia  dengan gelaran Ursula ni... [Sapa tak tau pi tengok citer Little Mermaid tu]

 Sama tak???? Keji kan menantu dia.. Ya Ampun!!!

10 comments:

Me said...

syani yg kejam hahahhhah!!

fikaryna said...

hehe..mmg keji..x baik tau..p minatk ampun cepat..haha..

mrs.ecam said...

hahahhahah....sabo jeklah....kang die x ngaku menantu br tauuu...g mntk maap cpt

makcikrehan said...

keji punya menantu weiii hahahhahaha tapi sama lah! hahahahha

sI tEDI said...

ekekekekke.
harap mil x baca ini :P

Queen said...

kejam siot..ahahha.....

sabor jela..

tapi kalau bini shrek pun okeh...ngeee...at least dalam baik...pestu malam2 jer bertukar..heeee

SYANI said...

tEDI, so far MIL tak reti tengok komputer..hehehe takut anak dia lak yang tengok!!!

SYANI said...

Queen,
Bini shrek tu rambut panjang.. tak sesuai dengan Cik Besah

SYANI said...

kerul, fikaryna, mrs ecam & rehan,
raya nanti aku mintak mahap le dengan dia...

JUE said...

Kahkahkah....mmg serupa!
Raya x lama lagi dh...pagi2 terus mintak maap okeh. hehehe...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...