Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Thursday, December 27, 2018

PENUTUP 2018 - PINDAH OFFICE πŸ˜–πŸ˜–

Assalamualaikum....
Lama sungguh tak bersiaran ye kome.. Ada yang rindu tak???
Banyak benda yang jadi sebenarnya di hujung2 tahun ni
Sampai rasa tak tercerita pulak kat sini..hahahaha

Anyway, ni sekadar entry untuk kenang2an aku la nanti
Penutup tahun 2018 ni ada benda yang tak best terjadi
Tapi still pandang positif la apa yang berlaku tu kan
Tentulah ada hikmahnya ye dak???

3 bulan terakhir tahun ni, bos aku terpaksa buat satu keputusan sukar untuk company... supaya company dapat terus bertahan dalam bisnes
Aku yang jaga akaun pun memang nampak la kemerosotan syarikat
Dan faham kenapa bos terpaksa buat keputusan tu
Lagipun bukan syarikat kami je yang mengalami kegawatan
Ramai lagi syarikat luar sana mengalami masalah yang sama.

Long story cut short, kami kena downsized
Bangunan pejabat terpaksa dijual & kami kena pindah office
Dan akhirnya kami kena menyewa pulak
Tapi untungnya pulak, masih di bangunan yang kami pernah miliki
Ok la kan.. dari kena pindah tempat baru (ntah2 lagi jauh dari rumah aku)
At least kami masih punya pekerjaan (dan gaji tentunya!)

After settle urusan jual beli... maka kami pun kena la berpindah kan
Ha ambik ko.... kami ber 7  je yang mengisahkan urusan pindah randah ni
Dah le majoriti perempuan... sampai sakit2 badan le dibuatnya
Cuma masa nak angkut2 barang besar2 macam kerusi meja tu terpaksa la panggih movers untuk tolong
Bayangkan nak pindah dari ground floor ke tingkat 3! Lepas tu nak kosongkan tingkat 1 & 2... aloh..aloh... nak menangis wei....
Macam nak mati, putus urat, jatuh peranakan bagai la dibuatnya
Alhamdulillah semua dapat diselesaikan... bak kata Wonderpets... 
"APA YANG PENTING, KERJAAAAAAAAAAAASAMA"..πŸ˜†


Bangunan takde lif lak tu
Memang turun naik tangga la hari2 masa proses pindah randah tu
Angkut la sikit2.


Keadaan opisku dulu.... Akan merindui la opis lama ni


Pantry kami dulu.. tempat kami makan minum hari2
Ini gambar terakhir kami menikmati juadah di sini sebelum pindah
Masa ni hari Sabtu tau... kena datang keje sebab nak pindah2 barang.


Baru set up sikit2 ruang untuk opis baru
Opis baru ni more to open concept  la
Kami dok luar je.. bos2 je duduk dalam bilik
Kena cakap pelan2 la kalau nak menjoyah nanti...hahahahaha



Dah habis angkut perabot semua
Inilah ruang pejabat kami yang baru...
Aku suka je office ni berbanding ruang office aku dulu
Nampak lebih fresh & ceria 
Nak2 pulak kaler hijau dinding tu... memang suka sangat la.. my feveret colour
Plus mengingatkan aku pada rumah hijauku dulu... [tetiba....😜]


Akhirnya ......


Opis lama yang dah ditinggalkan
Ni pun tak habis kemas lagi
Sendu je opis ni nampaknya
Harap2 tauke baru akan lebih cantikkan opis ni ye...[kot la]



My new office...
Lebih ceria & semangat hendaknya bekerja di tahun 2019 & tahun2 seterusnya Insya-Allah.