Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Wednesday, July 18, 2012

DOUBLE STOREY SUPERLINK TERRACE HOUSE @ BATANG KALI

Panjang sungguh tajuk aku ni.. walhal nak citer pasal rumah kat Batang Kali je
Dulu bila sebut Batang Kali, ramai yang tak tahu kat mana
Kalau yang tahu pun mesti cakap tempat ni tempat jin bertendang.. hulu banat le katakan
Well, itu 10 tahun dulu

La ni Batang Kali dah maju tau, dah banyak perumahan, kedai
ECONSAVE pun ade tau.. [bangga beno la orang Batang Kali dengan Econsave tu..]
Bebaru ni sempat la pi tengok satu showhouse rumah Superlink yang baru nak naik
Kalau nak tahu majoriti projek perumahan kat sini adalah under Ligamas Sdn Bhd

Last time aku citer pasal VILLA IMPIAN pun under Ligamas jugak
Ada satu projek terkini --> Single Storey tapi takde showhouse
Kali ni showhouse bukannya dibuat di tapak perumahan, tapi betul2 sebelah dengan sales office
Kalau korang nak pi Genting ikut Batang Kali, showhouse ni betul2 tepi simpang tu

 Ni contoh ilustrasi rumah ni

Malas citer banyak... jom cuci mata dengan deko rumah ni
Lawa giler.....
Banner rumah ni..
Luas rumah 24' X 65'
Ada 4 bilik tidur & 3 bilik air

Ni pandangan dari belakang... Nampak je cam kecik

Pandangan sisi rumah pulak.

Ni bahagian entrance / pintu masuk...

Jom masuk dalam pulak
Tema putih/biru/hitam
Sejuk & luas je nampak rumah ni..

Ruang tamu dari bahagian meja makan..

Ruang makan...

Bilik di tingkat bawah...

 Cermin dalam bilik kat tingkat bawah.. Cun!

Dapur... agak kecil la... Kalau orang jarak memasak cam aku ok la kot [perasan!]

Tangga ke tingkat atas.. [ni aku snap dari atas]

Hall kat tingkat atas.. takde la besar sangat...

Master bedroom.... pepel kaler gitu..

Ada wardrobe dengan cermin sebesar2 dinding... Setentang dengan wardrobe tu ada sliding door untuk ke balkoni.

2nd bedroom.. pink kaler gitu.. Hasben aku tu baru keluar dari bilik ke-3

2nd bedroom... Bilik ni pun ada wardrobe yang sama cam kat master bedroom.
Nampak tak ada sign No Camera kat tepi tu??? Lantak la kan.. aku tangkap gambar bukan pakai kamera, tapi pakai henfon je...hehehe.. Sib baik salesman tu tengah entertain orang lain masa ni..


Berkenan sungguh aku dengan cermin ni [kat 2nd bedroom]. Tu yang tepek sampai 2 keping...

 Ni pulak 3rd bedroom.. sesuai untuk single bed.. Bathroom bilik  ni attached dengan 2nd bedroom tadi.


Ok.. tu je gambar yang aku sempat snap.. 
Tengok real lagi cantik tau especially tang ruang tamu & dining hall kat bawah tu
Bilik air aku tak snap pun sebab tak lawa pun.. standard je cam rumah teres yang lain.

9 comments:

Eliss Mie said...

rumah skang semua style gini kan design dia.

mr icham said...

OKlah tue...boleh beli sebijik lagi...ha ha ha...

♥ ROS ♥ said...

kalau umah ros kan best..hahahh.. cntik design die :)

Kesuma Angsana said...

cantik ler design dia something cikit

aTy _faRed~ said...

ley buat idea dekorasi ni..:)

Mama Kembar 3 said...

cantiknya deco umah tu. paling suka master bedroom kaler purple tu, my fav kaler ;-)

Nur Herdayu Jami'an said...

Terima kasih kongsi cerita best.:) Jom singgah di blog saya dorajimi.blogspot.com dan dapatkan tips kesihatan & kecantikan serta rahsia berhenti merokok buat perokok tegar.

Puva said...

Ade lagi tak rumah ni? kalau yes, call me.. or sms.. 0149668567. tHANKS

-Puva-

hatiqa ent said...

assalamualaikum adik kita cari talks kedai nak buka restoren Nanak tlg bagi tapak padat perumahan cal 01139059496 aji