Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Monday, July 23, 2012

IT'S ALL COMING BACK TO ME

Baru nak seronok2 di kala tok laki tengah kemabukan yang tak terlampau
Alih2 2-3 hari ni dah terbalik kena kat aku pulak
Dah le baru nak start puasa... Dugaan betul pregnant kali ni .



Pose pertama time sahur cam ok je. Aku pun idak le makan banyak sangat
Dalam kul 10 pg sempat lagi pegi shopping ngan anak2 kat Econsave
[Nak beli bahan2 nak masak berbuka karang kononnya]
Sampai rumah dalam dekat kul 1tgh, pastu siap2 la siang ayam
Yaya siap tolong kopek ikan bilis lagi.. 
Lepas siap semua tu, masa time basuh pinggan aku dah rasa cam nak pitam
Nak berdiri lama pun dah tak boleh.
Pas solat Zohor, aku terus terbaring siap terlena depan TV
[walopun ada Panggung Sabtu citer Shah Rukh Khan,  kepala aku dah memberat so aku terus tido]

Lepas Asar, aku bangun siap2 nak masak untuk berbuka
Termengah2 juga nak masak tu.. rasa cam semput
Sib baik la tok laki balik cepat.. sempat la dia tolong apa yang patut.

Malamnya konon nak pegi terawih, tapi aku rasa cam tak larat nak diri lama2
Sembahyang sendiri je kat rumah.. itupun 8 rakaat je yang mampu

Hari kedua pulak, sahur kurang selera, tapi kena la makan juga kan
Time tengahhari dia dah start balik dah.. pening & badan tak bermaya
Asyik baring je la keje aku
Cik Besah ada gak datang pastu dia tengok keadaan aku yang tak bermaya tu
Sempat lagi la dia cakap "kali ni anak pompuan kot" -- sebabnya masa Adib dulu aku segar bugar je
Wallahu'alam... awal lagi nak cakap jantina baby kan..

Malam lepas berbuka pun aku cam semput gak...siap tidur awal lagi
Adib pandai2 la ko bawak diri dengan abah
Yaya memang folo aku tidur kat atas..heheheh

Hari ke-3 ni dah start keje lak.. tak tahu le cemana 
Mana boleh nak landing2 suka hati kan.. paling2 pun aku tersandar je la kat kerusi ni
Harap2nya dapat bertahan sampai berbuka
Bukan untuk hari ni  je tapi sampai habis Ramadadhan..
Korang doakan aku yer..

** Laki aku dah tak mabuk dah.. aku pulak yang kena serangan sekarang..huhuhu


8 comments:

yana halim said...

dugaan masa peknen mcm nie la. Asal jgn kena masuk wad, sudah la. Akak dulu dah jadi penghuni tetap pulak kat wad spital Serdang nun. Sabo je la. Kau permudahkanlah proses peknen adikku sorang ni ya Allah...

kakngah said...

kalo tak larat tak yah pose beb!

♥ ROS ♥ said...

Olor ciannyer.. Sabarnyer.. Susah nak dpt pngalaman mcm tu :p hehhe

lieyalatif said...

tu la org kate kan setiap anak lain dugaan preggy dan bersalinnye....jage diri yeak awak....insyaallah moga puase ni diberi kesihatan yg baik...kalo tak larat cepat2 berbuka.....takpe tu nanti leh ganti...yg penting kesihatan diri...

cerita siti said...

syani, sama la kita ni. semput nye macam nak putus nafas je. sib baik mula posa weekend, mmg lepak je kat rumah. nak duduk salah, baring pun tak kena, badan rasa tak sedap je kan.
ni kat opis nyaris2 nak balik amik mc, pakkal la keje tengah banyak, gagahkan la jugak. mmg tak larat tul ni.
muga awak pun kuat semangat ye Syani dan semuga baby2 kita sihat dan dilindungi Allah selalu.

Kesuma Angsana said...

he he mmg dugaan, apapun jaga diri yek!

|| NaFiRaa || said...

Dugaan ibu mengandung..
My hubby pon selalu muntah2 pening2 kalo bini dia peknen.. bini dia releks jek.. cuma badan letih sket laa..

jaga diri.. jangan buat keje berat2.. :)

AdaM Hawa said...

semoga semuanya ok.. sihat ya..