Tuesday, July 24, 2012

BIRTHDAY & CUBAAN PUASA

Semalam 3 Ramadhan merupakan ulang tahun hari lahir Adib [kalau ikut bukan Islam la]
Kenangan 5 tahun dulu waktu melahirkan Adib tetiba teringat pulak
Selamat lahirkan Adib secara normal pada pukul 4.30pg
Pastu semua nurse kelam kabut sebab nak kejar waktu sahur.. sian diaorang

Semalam juga first time si Adib bangun sahur
2 hari sebelum tu kejut juga tapi dia taknak bangun
Tah apa kene tetiba dia bangun lak... cam tau2 pulak time tu la dia baru dilahirkan ke dunia  5 tahun dulu
[hehehehe... kebetulan je tu kot]


Pagi semalam aku cuma masak lempeng untuk Yaya 
Yaya kata dia nak sahur makan lempeng cicah susu
Kebetulan bancuhan lempeng tu dapat la 3 keping lempeng
Dah Adib tengok kakak makan lempeng, dia pun nak jugak le
So sorang sekeping la lempeng tu ---> Aku, Yaya & Adib
Hasben aku je yang makan nasi
[Aku semenjak kena morning sickness ni rasa ta lalu nak makan nasi.. terasa cam nak muntah]

Lepas sahur tanya la Adib, ye ke nak pose
Dia cakap "Ha'ah Adik pose"
Pose la sangat kan.... ntah pukul berapa nanti mesti dia request nak susu..
Petang masa ambik dia kat rumah babysitter, Adib keluar rumah dengan botol susu di mulut...
Hm... dah agak dah..... kalau dengan susu sure dia serender punya...
Adib...Adib..

5 comments:

|| NaFiRaa || said...

hehehe.. sama lah ngan My Anis.. masa first day puasa kejutkan dia bangun sahur.. belom sampai pukul 12 tengah hari pon lagi dia dah gi makan telur bawah saji.. sabar jek laaa.. :))

Kesuma Angsana said...

xpe, perlahan2 belajar puasa

Myra Jay said...

Hheee, takpe Adib, pelan2 belajar..

Mesti Adib ingat minum susu takpe ;)

Eliss Mie said...

eliss memang nak mkn nasi, dah 3 hari muntah, surrender terus.hr ni makan roti dan kek,pun muntah jugak. tak tahu dh nak mkn apa. berbuka pun sepinggan dah kenyang. x leh msk dah.

♥ ROS ♥ said...

Ala ingt leh posa, xpe bdk2 biasalah.. :) harap mama die dpt btahan yer posa tu :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...