Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Wednesday, October 20, 2010

Kabinet Tv la pulak

Entry edisi meroyan...
Study cabinet pun tak buat lagi ada hati nak buat tv cabinet pulak..
macam la duit kat akaun aku ade berpuluh ribu.

Dulu dah citer pasal nak transform dining hall jadi study room
[sape tak tau boleh refer kat SINI]
 kali ni nak berangan pasal tv cabinet.

Sebenarnya, masa aku renovate rumah dulu
kontraktor tu tak buat wiring untuk ekon
so masa beli ekon awal tahun ni orang tu pun pasang cincai je
and wayar plag ekon tu dipaku kat dinding
[cemana nak explain yer?? tengok gambo baru paham kot]

 camni la maksud aku..

Disebabkan wayar tu, so dia  mencacatkan pemandangan dinding aku. Yang dekat dining hall tu tak kisah sangat sebab kitaorang bukannya pandang dinding tu sangat pun. Yang aku benci tengok tu wayar ekon yang kat ruang tamu. Dah le betul2 sebelah dengan TV aku . Maksudnya, kalau mengadap tv so akan terpandang jugalah wayar tu..

sila perhatikan wayar yang dekat tv tu ye kawan2.

Fikir punya fikir cemana la nak cover wayar tu, so aku cadangkan pada laki aku nak buat tv cabinet yang penuh dari atas sampai bawah. Tak pun letak panel kayu kat dinding so macam ade background la kat TV tu kan. 

Hasil meng'google' aku hari ni--- kabinet2 tv yang menawan hati
[sila lap air liur sendiri yek!]










Semua lawa kan... Nak buat macam yang mana satu yer????

4 comments:

Me said...

no 1 n no2 dari atas.. itu je selayaknya utk ekau... sgt cantik hokehhh

SYANI said...

Kerul, kenapa no 1 & no 2 ??? Adakah kerana plaster siling rumah aku ade macam dalam gambar itu???

POSH76 said...

salam beb...bess cuci mata tengok gambo2 ni...desperate h/w tu kene tunggu tengah malam chanel 711 dalam 10.30pm...series 5 minat gak ker hehe

icham said...

ada anak kecik payah la,especially yang buas (merujuk kepada aku la tue)...TV sangkut dinding pun habis dia tekan ON OFF ON OFF...hiiiiissshhh....malu jer kalau pi rumah sape2...wakakaka....