Wednesday, October 6, 2010

Makan-Makan : Mee Sup Taman Melati

Actually ni citer basi semalam. Nak citer immmediately lepas kejadian memang takleh la seba gambo semua dalam henpon aku. Nak donlod masuk pc kable takde la pulak. Nak blutut pun PC kat opis ni hamjadah takde function blutut la pulak. So kena pospon cerita semalam ke hari ni [panjang no mukaddimah aku].

Semalan kitaorang lunch kat Taman Melati. Tempat femes orang duk makan mee sup. [Agaknya femes la kot sebab selalunya penuh dengan orang]. Nama saintifik kedai ni usah la tanya aku sebab aku pun tak tau. Tapi rope paras kedai tu ini la dia.

Tepat kul 1, semua  kroni aku terjah la kereta bos. [Bukan bos yang ajak tapi dreber dia jer <---mementang bos kat obersi]. Kitaorang bukannya tingin sangat nak naik kereta tu [padahal time ni je le pun nak merasa naik kereta mahal], tapi sebab kereta tu besar & cukup2 untuk memuatkan kroni yang ada, so off we go!!

Sampai sana terus oder la makanan yang kepingin nak makan. Cam biasa sure kena oder Lai Chi Kang [sedap weh... tarak tipu punyo!]. Tang makan ade yang makan bihun sup, mee rebus, nasi sup, gulai kawah. Makanan memang mantop lagi sodap.. Burp!!!! <----sendawa berkali2 lepas makan.

Lai Chi Kang yang sungguh menggoda iman..


 -ni la abang dreber yang encem [puji lebih sikit nanti boleh dia hangkut kitaorang lagi!].
Tang unifom yang mahal tu.., tempat lain takde...


Perut sudah ketat, duit sudah bayar, kitaorang pun blah la dari sana. Before balik kasi can la kat mak2 dara [kasi besar sikit tulisan, takut ade yang konpius] ni berposing... 


Abang Uncle dreber mana?? O.. dia pi ambil kereta nak jemput mak2 dara ni semua... Terima kasih ye bang sebab sudi bawakkan kitaorang naik kereta bos.. ahaks! Kereta apa??? Sape terer cuba teka..
Teka jangan tak teka...

2 comments:

Me said...

Alphard

Kujie said...

sedapnya laicikang...tak nampak dah aihh kete ape

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...