Monday, August 9, 2010

Study Room 2-in-1

Lepas baca blog MR hari tu, beria2 dia nak set up studio menjahit kat bilik rahsia dia. Aku pun sama- ade plan yang belum  kesampaian lagi. Kalau MR nak studio, aku lak nak study room a.k.a SOHO kat rumah... [Mengada tak???]. Ini plan kedua setelah impian KC yang masih belum kesampaian [bila nak sampai tak tahu ler.. asyik terpospon jek]

Projek KC pun tak start lagi ni pulak nak start projek lain. Hei.. dengki nengok orang nak itu nak ini. Aku pun terjebak sama. [Semput en somi dengar permintaan2 bini dia nih!] Al-kisah cenggini, lepas aku buat entry pasal anak2 dah pandai main komputer, [boleh baca kat SINI], dan berkisar kat tip di akhir entry tu, aku rasa macam tak jadi nak letak PC kat dalam bilik kat atas. [Bilik tu kan akan jadi bilik anak2 ...] Kang tak pasal2 bergaduh pulak bilik deme nak PC sorang satu [demand lagi..], disamping nak mengelakkan anak2 berjimba dengan pengaruh internet yang bukan2. Finally aku decide nak transform dining hall aku jadi study room a.k.a SOHO @ family room. Maknanya 2-in-1 la kan.

Ini le rupe dining hall aku..
Asal planning nye nak buat kabinet untuk letak pinggan mangkuk [konon2 showroom Vantage le..], tapi  akan dikensel untuk digantikan dengan rak yang lebih sesuai.

 [view jauh sikit]

Ruang asal [bahagian kat almari & komputer tu la yang nak diubah]
Dan ingin buat macam ni.... [senang nak monitor anak2 buat keje sekolah/study... kunun-kunun ler..]

 yang macam ni pun cantik kan.. sedang elok dengan ruang yang ada

tapi yang dalam bedroom macam ni tak mau la..
tak mau bukan sebab apa, first, ruang bilik itu sempit dan kedua, mengelakkan anak2 rasa nak tidur masa study [katil kan dekat je dengan meja..]

Abang, bila impian ni boleh jadi nyata??? Mak abang pun dah tanya bila boleh let go almari kaca tu?? <----alasan bini supaya boleh buat cepat..

6 comments:

makcikrehan said...

ha santek santek! aku sokong aku sokong.

tu lemari tu built-in eh? kalau dapat flooring mcm tu alahai syioknya weii.. takdela kulit kaki aku ni berkupil-kupil alergik simen ha....

Me said...

cantik syanie.. eden sokong.. kena plak ko kan sgt pengemas.. suka tengok ko decorate bilik yaya... jeles i

Queen said...

nice....

SYANI said...

Rehan,
Kalau nak flooring camtu tambah lagi la bajet...

SYANI said...

Kerul,
Aku kemas??? Wakakaa... sila lempang 80 kali... Aku kemas dalam gambar je...

SYANI said...

Thanks Queen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...