Friday, October 22, 2010

Kangaroo Oh Kangaroo, Kenapa La Ko Susahkan Hidup Aku

Entry pelepas geram kepada servis kurier
Hari tu aku pos barang kat kastemer aku
selalu aku pos guna Pos Laju 
tapi time aku pergi Telco & Post tu dia kata dah tak guna Pos Laju
sekarang kami pakai Kangaroo.


Memandangakn dah sampai so aku pun agreed la nak guna Kangaroo
[dah le mahal nak mampos compared tu PL]
selalunya kalau kurier esoknya barang dah boleh sampai
[kastemer aku bukan duk jauh pun... Puncak Alam je]
lain la kalau outstation kan??

Hari ni kastemer aku call tanya kenapa barang dia tak sampai lagi
[dah 3 hari lepas aku pos]
so aku call la collect centre & customer service depa
alih2 depa boleh cakap,
kitaorang masuk area sana seminggu sekali je. Itu pun hari Isnin.

G.A.M.P.A.N.G !!!! [keluar mencarut aku  hari ni<--- tapi aku tak cakap la kat budak tu kan... gile ke apa??]
Kenapa la kome tak cakap awal2 !!!! Geramnya! Mangkuk hayun tul!
Aku pos hari Selasa so Isnin depan baru kastemer aku dapat barang??
Siannya kastemer aku, sure lepas ni lari la sorang kastemer

Kangaroo...o... kangaroo... kenapa la ko menyusahkan hidup aku??
Kenapa la korang tak habaq awal2
Kalau aku tau sampai lewat, tak hingin aku guna service korang tau!!
Tu la elok2 duk dekat Ostolia ko nak datang Mesia
Bengang tul!!!
Walaupun banyak orang komplen Pos Mesia a.k.a Pos Laju lembab dan yang sewaktu dengannya, aku tetap rasa PL is the best
Segala ceruk dia redah kan.???

** Patut la kat kurier service lain takde tulis "DIJAMIN SAMPAI ESOK" .. memang depa tak jamin pun!!!

** Aku ampu pos mesia ni takkan takleh dapat diskaun?? Hehehe

5 comments:

kakngah said...

pernah oder brg hntr alamt kmpg & c penghntar guna khdmat kurier svc yg bkn cap dijamin smpai esk. depa blh suh kita pegi pekan sejauh amik sndr...
poslaju jugak yg blh dipercayai...

Kujie said...

tak pernah pula nampak atau guna cap binatang tangan pendek ni...patutlah lambat sampai...dia mmg melompat tapi nk hulur tak sampai2..tangan pendek

kena hati2 lain kali ni kalau nk kirim barang lagi..kalau Puncak Alam pun seminggu sekali dia service, apa lagi kalau kat kampung

.:nhalilah:. said...

salam kenal..

mmg betul.. pos laju, ceruk mana pun dia hantar.. hari tu hantar barang kat kampung guna gdex.. kata sampai esok.. mmg sampai esok tp dia call umah kat kampung suh amik barang dah sampai kat bandar terdekat.. tak ke ngok namanya.. ermmm.. baik pakai pos laju.. terus sampai depan umah..

sw33tdarling.com said...

rasanya skynet boleh tahan murah harganya..

Bearer of The Swords said...

30 November 2010 aku poskan coklat 12.8kg dari Langkawi ke kampung aku di negeri sembilan...guna Kangaroo...(premis tu kat luar ada signage Poslaju...aku ingatkan Poslaju)...tapi sampai sekarang (6 Disember 2010), barang yang aku kurier guna Kangaroo tu tak sampai2....aku contact HQ Kangaroo kat KL tu...diorang kata takde wakil diorang pun kat Langkawi...aku call HQ Poslaju, diorang kata centre Poslaju kat Langkawi (sebelah restoran Ikhwan) tu dah lama tutup...dan tak pernah lantik mana-mana syarikat swasta uruskan kurier bagi pihak Poslaju...


so...aku dh buat desicion nak ambush pada pertengahan Disember nanti....member polis dan SPRM aku ramai kat langkawi tu...ingatkan, aku sorang jer leh redah sana...tapi aku dah balik Kuantan...keje....


Lahanat tol....

aku ada simpan slip Kangarooo tu tapi x tau entah misplaced kat mana....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...