Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Friday, October 29, 2010

Holiday Tahun Ini

Tahun ni tak macam tahun2 lepas
awal atau tengah tahun ni takde agenda Cuti-Cuti Malaysia
Yang ada hanyalah balik kampung & tempat2 berhampiran

Tapi minggu depan aku nak pi holiday!!!
Destinasi???

L.A.N.G.K.A.W.I

Memula takde plan pun nak pi
tapi disebabkan abang ipar aku beria2 ajak hasben aku pegi
so hasben aku pun beria2 la memujuk aku pegi
kalau ikutkan hati aku ni, memang tak nak pegi
sebabnya???
ade 2 sebab utama tau

1. History selama aku pegi holiday dengan Cik Besah & the gang memang tak pernahnya best. Semuanya TAK BEST dan BORING!

2. Melibatkan konvoi kereta yang banyak - 10 biji kereta
[aku paling benci konvoi2 ni sebab membuang masa yang banyak]

Kalau ikutkan sape la yang tak tingin nak pi Langkawi
Aku ni walaupun dah pegi 2 kali tapi still tak puas hati
tu yang nak pegi lagi sekali
dulu aku pernah cakap pada hasben, kalau nak pi Langkawi nak naik flight je
malas nak bawak kereta sebab jauh
plannya konon nak pi tahun depan, alih2 depe ajak pi cuti Deepavali tahun ni plak.
Dulu aku pi sana banyak tempat aku tak pegi [3 tahun lepas]
kan aku cakap kalau pi dengan Cik Besah & the gang, memang akan jadi tak best
tak happening langsung
lagipun 2 kali aku pegi, 2 kali tu la aku tak dapat naik kereta kabel.. frust tau!
yang bengang tu, siap boleh berenti kat beberapa tempat, tanya harga tiket, lepas tu terus blah
taman burung, underwaterworld, taman buaya, galeri perdana, laman padi dll --- semua lalu camtu jer
apa hal???? dah nama pun berjalan2 takkan tiket mahal pun nak berkira kan??
[tempat yang aku pi masa tu hanyalah : Oriental Village, Makam Mahsuri, Dataran Lang, Pekan Kuah & Padang Matsirat je.... Idaman Suri pun tak singgah taw!!!]

Tapi kali ni aku dah warning kat laki aku
aku nak pegi semua tempat
kalau depa tak nak ikut, lantak diaorang
[kalau ikut diaorang, memang tak ke mana la... dapat tengok kawasan je la]
dah alang2 berjalan tempat orang, manfaat kan le semua masa & tempat yang ada kan
kalau takat nak tidur, baik duk Batang Kali jer.. ye dak??

8 comments:

Me said...

hehhe... garang ekau.. tapi betull konvoi nie kdg2 buang masa... leceh.. byk kepala.. kalau semua satu kepala sonang.. ko nak p langkawi ek.. baca blog nie few places for having nice food.. http://beebsz-jaimemanger.blogspot.com/2010/08/food-in-langkawi-telaga-harbour.html oh ye.... jgn sekali2 ekau lupa memborong pinggan mangkuk, casserol n segala mcm lagi... happy holiday.. (apa kata kalau ko tak nak join konvoi ko p sendiri awal sehari hihihihi jahat eden ngajau yg bukan2:D)

SYANI said...

Kerul, thanks for the site. Aku dah singgah. best jugak ek..Ko bab makan2 ni laju yer..

Tak leh le nak pi awal sehari. Nampak sangat berpaling tadah..hahaha

keen said...

betol la.. aku pon x berapa berkenan konvoi2 nie.. lembap karipap..
tunggu org tu la.. tunggu org nie la.. haihhh aku pantang betol la..

icham said...

rileks cho...rileks...baik pi dengan aku...baik punya.......

e.l.i.s.s.m.i.e said...

kalo satu kepala konvoi baru syok :0

SYANI said...

ELLISSMIE,
TAKDE MAKNANYA SATU KEPALA SEBAB MAJORITINYA GENG2 ABANG IPAR AKU.

Queen said...

ihihihi

sw33tdarling.com said...

percaya tak, saya belum pernah jejak langkawi... :(