Sunday, October 17, 2010

Maggi Hailam Cara Aku

Lunch semalam kitaorang makan ni....
Mi hailam versi sempoi aku
bahan2  ikut je la apa yang ada dalam peti ais aku

Kalau ikutkan ini kali ke erm...erm... erm..
kali kedua kot aku masak mi hailam
itu pun setelah 10 tahun tak masak
[ye la tu....]
ekceli first time masa aku mula2 kawen dulu
[dah agak lama dah pun]

selalu orang guna mee kuning tu kan
tapi aku guna mee sanggul cap cintan
Lepas celur mee tu, masak la kuah hailam ni. Ha ni la rupe kuah aku dalam kuali. Aku membayangkan kuah yang pekat likat cam kuah sizzling mee tu. Tapi tak jadi la pulak. Walaupun dah buh banyak jugak air tepung jagung tapi still cair gak. Ade sape tau tak cara nak memekatkan kuah tu??


Walaupun kuah tak seperti yang diharapkan, makan jugak la kan..
Tada!!! Ni dia maggi hailam aku!
Rasa boleh tahan la sedapnya


cuma next time kena likatkan lagi kuahnya baru la kaw
macam mee hailam Parit tu...
[sape tak tau mee hailam Parit tu, sila google dengan kadar segera!]

** nampak tak kuah tu macam tak menyalut mee tu.. tu yang nampak tak best tu..
[laki aku makan sampai 2 mangkuk tu kira OK la kan??]

3 comments:

shazlea shayla @ maria said...

fullamakk..macam sedap je mee hailam Parit tuh...adeeehh..terrriiiingin

Me said...

perghhh... carrot siap berbunga bagai.. kerajinan terlampau.. kalau eden.. asalkan berpotong hihihi

SYANI said...

Hehehe.. aku terlebih rajin hari tu, sebab tu karot aku jadi bunga. Kalau datang penyakit "M" potong bulat je ler..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...