Thursday, October 28, 2010

Arch or Earth

Biras aku baru jual rumah dia kat Bukit Beruntung
so hasil dari jualan rumah tu dia nak renovate rumah dia yang belakang rumah Cik Besah tu
nak besarkan rumah la kekdahnya

So, one day dia tanya aku
apa idea aku untuk renovate rumah
[cam aku kontraktor lak]
aku cadangkan dia runtuhkan arch kat tengah2 ruang rumah dia tu
so ruang tamu akan nampak luas
[aku tau korang takleh imejin apa yang aku cakap tu tapi itu bukan main poin aku nak citer kat sini]

Pastu dia cakap:
"Kak Ti tak nak runtuhkan  earth tu [sebut cam ejaan earth ye...] sebab nak nampakkan ruang yang berasingan"

Earth??? [pekebenda earth tu tah le.. yang aku tau earth tu bumi]
Aku tanya dia, earth tu yang mana??
Yang ni... kata dia [sambil pegang dinding yang ada anak panah tu]

[sorry la gambo full "earth" tu aku takde yang full & abaikan budak2 dalam gambo ni sebab depa takde kena mengena dengan ini cerita....]

"ooooo, arch rupanya"

Kalau korang, menatang yang melengkung camni korang panggil apa yek??


Setahu aku orang panggil arch. Tah cemana dia boleh panggil earth tah.. Musykil aku. Yang kelakar tu dengan penuh konfiden tu panggil benda tu earth.....sampai sekarang taw!!!

Suka hati ko la labu!!!

3 comments:

Queen said...

arch la dear..hihihi..

oo.nak pecah ke?..

Me said...

heheheh..sila betulkan ye syani.. jgn biarkan dia sebut yg salah.. kang kontraktor silap paham langsung dr ada rumah tapi rumahnya kena roboh sbb nak bg nampak EARTH hihihi

kakngah said...

aku pun xtau nk pggl natang tu apa..
masa ayh aku buat rmh kt kmpung kitorg pggl pintu gerbang melengkung jek.. skrg baru tau....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...