Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Friday, July 1, 2011

PENGALAMAN PERTAMA AKU DAN SYRIA

Semalam dengan persiapan ala kadar untuk pegi keje
sambar je tudung mana ada kat hanger
(aku sangkut tudung kat hanger baju tu jer pastu kepit dengan sepit baju..)

Selama ni tak pernah lagi pakai tudung syria
aku dah tau la tudung ni dah lama femes
(dah dasar suka ketinggalan dari orang lain)
tapi rasanya cam tak sanggup nak pakai
sebab akan menampakkan keboooooooolatan muka aku ni
and ofkos aku tak pernah beli pun tudung tu
yang selalu aku pakai cuma tudung bawal & tudung awning tu jer


Thanks to all the tips & tricks supaya tudung syria tak melekap di dahi
akhirnya terjebak jugak aku beli 2 helai inner syria (nasib baik murah)
aku beli tu 2 helai for RM15 [inner shj, tak masuk tudung luar tu]
malas le nak beli mahal2 kang tak sesuai pulak
buat bazir duit aku jek

Aku beli inner 2 tone cam gambo kat atas ni
boleh match banyak2 kaler tudung

Disebabkan dah lambat & tudung bawal pulak tak jadi elok pulak pasola nya
[term pasola....bebudak Taayah wajib tahu oooo]
aku pun tibai la pakai inner syria tu dengan satu tudung serlom mak aku kasi
bila dah siap pakai, seriusly ai tel u, muka aku nampak cam cacat jer
aku rasa kepala aku besar cam kepala alien lak
bila tanya hasben aku, dia kata ok jer
[sebenarnya dia tak nak aku pi tukar tudung lain la tu... nanti lagi lambat keluar rumah kan]

So sepanjang perjalanan ke tempat kerja, di tempat kerja & balik kerja
terasa orang2 yang memandang aku sure kata 'besaqnya kepala dia!"

Korang rasa camtu tak bila tengok gambar aku ni??


** Sepatutnya entry ni aku buat semalam tapi blogger problem lak, maka terpaksa la publish hari ni.




11 comments:

Me said...

ok je... aweksss muda jee

Sitisifir10 said...

fuh....cun lah!!

Jiejah @ Iza said...

lawooooo jek ..elok plak yer anak tudung tu x melekap . tipss pehlisss!!!

munna said...

cantik je munna tgk.... klu munna mmg tak sesuai pakai inner ...muka ai tembat sgt....

Aini said...

oh cun je... perasaan je tu... hehe

HaNa Hani said...

lawa jerla along...ok je aiiihhh
^_^

rasp said...

gorjes pe sis....

SYANI said...

Terima kasih uols... maklumla fes time, semua rasa cam tak kena..

SYANI said...

Jieja & Munna,
Kalau tak nak nampak tembam muka tu, jangan cari inner yang ketat sangat. Tapi kalau terketat, tetas je jahitan tu sikit sampai dapat rupa paras yang diingini. Kalau tak paham maksud ai, pi google jer..

SYANI said...

Hana Hani,
Aku terpengaruh dengan ko le ni... Nanti nak try inner yang ade oning macam ko beli tu lak

efa fairuz said...

comel je.. tak nampak pun kepala besar ke ape.. hehe