Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tuesday, July 26, 2011

MISI LANGSIR

Tahun ni musti tukar langsir
kalau tak dapat satu rumah
dapat yang baru untuk ruang tamu jadi le
[ate udoh 3 tahun dok ulang tayang langsir sama je]

Basuh kering pakai yang tu balik
lagipun sheer curtain rumah aku tu kan ke dah reput
WAJIB......... tukar baru [kang terdedah aurat rumah aku laks]

Misi bermula semenjak hari Jumaat
sementara hasben aku OT, aku pi terjah TEWAH
tahu ke TEWAH tu apa???
ala, kedai jual kain baju & langsir
tapi aku pi kat Giant Taman Permata je
Plan aku kununnya, kalau tak lawo kat TEWAH
ingat nak lari kejap ke NAGOYA kat Carrefour tu [kalau sempat le]

Belek punya belek
Telek punya telek
kat TEWAH je dah makan masa dekat sejam
rambang mata weh, nak pilih
pegang sini, berkenan yang sana
pegang sana berkenan yang situ


Ni antara langsir yang aku berkenan kat TEWAH
ada banyak lagi tapi cam segan la nak tangkap gambo
nampak sangat jankunnya

Hari Jumaat tak dan dah nak singgah NAGOYA
akhirnya ambil keputusan pegi keesokannya
[kebetulan aku keje kat Wangsa Maju hari tu]

Penjelajahan bermula pukul 1 tengahari [lepas abis keje]
Sampai je NAGOYA.... semakin rambang mata aku
pilihan lagi banyak dari kat TEWAH
nak murah, nak mahal, pi la jengah
aku bajet ciput je so melilau kat area kain yang bawah harga RM10 je la
nak beli yang belas2 ringgit semeter tak mampu la den

Pusing punya pusing
sampai salesman & salesgirl pun jemu tengok aku gamaknya
still tak dapat buat keputusan jugak 

Nak cari langsir cam drama Nora Elena tu idak la terjumpa
tapi jumpa yang bulat2 cenggini cam suka pulak
akhirnya snap gambo sekeping sebab nak tunjuk kat tok laki
nak mintak approval la konon

Keputusan??? Nanti aku citer next entry.

7 comments:

aTy _faRed~ said...

kat tewah langsir boleh tahan gak gan cantik2... ngah ade sales tak..??

SYANI said...

TEWAH memang tengah sales sekarang tapi choice terhad. Better pegi Nagoya.

Eye_nee said...

Sensetip betul kalau nak citer pasal langsir ni...dah 5 bulan yg lepas ajak En asben pegi...Nilai 3 la...nagoya la...Jackel la..dah tinggal sebulan jer lagi ni pon tak pegi2 jugak...alamatnya langsir 2 thn yg lalu jugak la..

MamaLeeya said...

Syanie...yg gambo last tu kan...yg bulat2 tu kan...akak dah hampir2 nk beli..skali tk cukup meter la pulokk...huuu..kt nagoya murah je tu....kt Tewah tu brapa smeter....

SYANI said...

Eye Nee,
Sempat lagi kalau nak pi terjah kedai langsir. Kalau payah sangat beli je ready made. Kat Jusco pun ada..

SYANI said...

Betui la MamaLeeya, ada gak langsir yang mahal kat TEWAH tapi murah kat NAGOYA. Kena bandingkan harga la.

yana halim said...

Tewah lagi mahal kalo nak compare dgn nagoya.