Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tuesday, July 26, 2011

ISI MASA LAPANG

Sementara menunggu hasben balik keje Sabtu lepas
aku singgah MPH kat Jusco Wangsa Maju
sesaje la nak jenguk apa2 buku baru kat situ

Jalan punya jalan jumpa la buku ni
memang sesuai untuk aku yang terlalu banyak masa lapang
[sementara tunggu laki aku habis OT hari2]
Sekali sampai 2 aku beli..
harga pun tak berapa mahal so boleh la rembat 2 bijik

Sape suka main mind puzzle yang sewaktu dengannya boleh la pi cari kat kedai2 buku berhampiran.

** Teringin nak beli buku SODOKU tapi aku tak reti main. Cemana nak main ek??Ada sape boleh ajo tak???

4 comments:

alimaz kembara terasing said...

I pun tak tahu main itu sodoku

rasp said...

i suka main sudoku....
tapi camne nak explain ya...
i try k...
u kena isi setiap kotak dari no 1-9
tak leh repeat nombor2nya...
tak leh repeat dlm erti kata...
: bila lihat dari line melintang..
: bila lihat dari line menegak...
: bila lihat dari kotak kecil (ada tiga kotak melintang & tiga kotak menegak tu in total 9 kotak)

aduh...susah plak nak explain...
kena face to face baru senang nak explain....
tapi i memang suka main sudoku & seangkatan dengannya...

yana halim said...

akak suka main sudoku. senang je. dari kotak kiri hingga kanan atau kotak tas sampai bawah kena pastikan nombor berturutan 1 2 3 sampai 9. kalau tak berturutan tu maknanya kita letak nambor yg salah. dia dah bagi klu siap2. best wooo utk asah minda yg berkarat....ekeke

yana halim said...

soriii....bukan nombor berturutan. dalam satu row kotak2 tu mesti ada nombor 1 sampai 9. kalau satu row ada dua nombor yg sama, maknanya ada nombor salah letak kat kotak. nak explain tp x reti...hehe