Thursday, July 28, 2011

DURAN DURAN

Sape ingat kumpulan Duran-Duran ni?
Glamer masa tahun 80-an dulu.. 
aku pun sekolah rendah lagi masa ni

Tapi aku bukan nak citer pasal Duran-Duran ni
tapi nak citer pasal durian
semalam masa balik keje singgah kat pekan Ulu Yam
ada banyak durian jual kat tepi jalan
hasben aku singgah la tanya berapa ringgit

Disebabkan dah malam gamaknya
cina tu pun nak hasbiskan cepat durian tu
dia suruh hasben ambil semua dengan harga RM30
tapi banyak sangat nak buat apa kan
so hasben aku beli RM20 je
banyak ni le dapat

Ni baru sebahagian, dalam plastik tu ada lagi
kira2 semalam ada la dapat dalam 16-17 biji
[bagi 5-6 biji kat cik Besah gak]
puas makan oooo, walaupun kecik2 je buahnya
tapi semua isinya elok & manis
tak kisah la kalau tak dapat Musang King pun heheheh

** Ada lagi 4-5 biji kat rumah, malam ni kita pulun lagi sambil tengok bola.. Agak2 Harimau Malaya boleh menang ke malam ni??


4 comments:

maya amir said...

haha.lame tak dgr nama kumpulan duran duran..masih ade org yg ingat group ni..hehehe...

rasp said...

dulu suka lagu2 duran2 nie...
tapi itu durian2 my all time favourite....

Cik Ton said...

cik ton suka durian....nak pulak yang isi pahit-pahit

sabree hussin said...

duran2 tu dari malaysia eh hhe (durian2)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...