Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Monday, July 11, 2011

EXPERT IN 2 DAYS

Sabtu lepas masa aku tengah duduk2 kat luar rumah
Adib tengah main basikal buruk yang dah lama tersadai kat tepi rumah
basikal tu sebenarnya tayarnya dah bocor
dah lama tak repair tu yang dibiarkan saje
lagipun basikal tu dah takde tayar kecik so Adib pun tak reti main

Tetiba je si Adib jerit
Mama!! Mama!! Tengok Adib dah reti dah kayuh basikal ni
Aku pun suruh la dia tunjuk kat aku
Dengan konfiden je dia kayuh basikal tu
kagum gak sebab dia cepat tangkap
walaupun masa tu bila tang koner tu dia tak reti lagi

So sepanjang hari Sabtu dia berlatih sampai petang
bila abah dia balik keje, excited dia tunjuk kat abah dia 
time malam tu dia memang dah terer tang koner dah pun
Pagi semalam abah dia dah bukak tayar kecik kat basikal dia
memula tu dia teragak2 jugak nak bawa basikal dia
sebab basikal dia tu tinggi sikit dari basikal buruk tu
tapi abah dia suh dia try jugak bawak basikal dia
so dengan keberanian yang ada... dia sudah pandai kayuh basikal sendiri

Sudah terer lor.... siap boleh koner baring lagi!!!

video

Video  untuk tatapan atok, opah & mak serta pak menakan yang ada..hehehehe

No comments: