Thursday, July 28, 2011

I NEED HELP ... BAJU TURUN KALER

Aku ada sehelai baju
baru je beli minggu lepas, baru je pakai sekali
basuh pun tak lagi masa tu
[masa aku pakai tu desperate sebab takde baju lain yang bergosok]

pecah rahsia aku yang perangai tak senonoh ni..


Wiken lepas baru nak basuh baju ni
[aku kan basuh baju time wiken jer]
sekali masa nak sidai baru perasan baju aku ni dah jadi cam belacan
baju aku turun kaler la wei... cemana nak buat ni??
HELP!!!!!!!!!!!!!!!!!


Ni close up sudut lain pulak
mahap la gambar blur 
kamera cap cipan memang cenggitu..
Actually  baju ni kaler2 grey camtu
pastu dia punya list tu kaler cekelat
so kaler cekelat tu dah turun warna
mencemar duli ke bahagian 2 lain
dah hodoh baju aku ... nak buat  cemana ek??

Kang aku klorok kang habis pucat lesi satu baju
Dah sental dengan sabun mandi pun tak jalan jugak
apa lagi nak buat ni???
Boleh ke baju aku tu diselamatkan??

** Nasib baik baju ni aku tak masuk dalam mesin basuh. Kalau tak sure ngan baju2 lain pun tercemar jugak!

2 comments:

eima said...

aku pun nk tau gak tips utk bj luntur ni ....

sbb smlm abis bj anak aku ...
aku tercampur ngan bj pak die...
bj tu 1st time basuh.....

ibuayu said...

aduh kesiannya..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...