Thursday, March 10, 2011

Tah Apa Apa Punya Traffic Jam

Hari ni adalah hari jam paling teruk pernah aku rasa sepanjang bekerja di tempat baru
Korang bayangkan le, perjalanan yang biasanya dalam5-10 minit jadi 1jam

Aku guna MRR2untuk pegi tempat keje
Selalunya kalau jem pun start dari Kepong dan Manjalara tu
tapi hari ni start dari Taman Layang2 tu dah berderet2 kereta
Lepas hantar suami aku, aku terus pi tempat keje
kiranya agak awal la aku sampai ke area Taman Layang2 tu, dalam kul 7.15pg
Sekali sudah stuck dalam jam la pulak
[dah le minyak kereta tinggal 2 bar je.. risau pulak minyak habis tengah jalan]

**pics from google

Sampai kul 8.30 still tersangkut dalam jem
aku ingatkan dah tak sempat masuk office on time
[sib baik la opis hour aku kul 9.00 pg]
Lepas je simpang Manjalara tu baru le jalan clear
so sempat la sampai office kul 8.45pg...
[sejam setengah atas jalan... nak tidur pun tak sempat!!]

Ingatkan jem sebabkan eksiden ke, kereta rosak ke
rupanya takde apa2 pun... sesak sebab banyak pemandu bawa kereta tah apa2 kot.

** Adoi.... letih kaki aku wei...

2 comments:

atty's said...

biasalah malaysia..kalau ujan sikit pun jem..kalo accident pun jem..kalau org pergi open house pun jem..

SYANI said...

Memang tension kalau tersangkut dalam jem. BENCI

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...