Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Wednesday, March 30, 2011

NEW CONTACT LENSES

Gaji sudah masuk... YEY!!
boleh shopping ler...[tapi settle hutang piutang & saving dulu la yer]
 wallet sudah kembung maaaa...

Dah dapat gaji ni benda pertama nak beli
CONTACT LENS..[aku kan rabun]
so lepas balik keje semalam singgah le kedai cermin mata kat Batang Kali
Kat kedai ni je yang pada aku agak murah CL mahupun spek mata
selalu kalau nak cek mata ke, beli cermin mata ke, beli solutions ke, CL ke
semuanya aku pegi kat kedai ni... sampai tokei kedai ni dah kenal aku dah
[every year berulang kedai ni]

Aku pakai CL jenis plain jer [yang kaler kan mahal]
Jenis Baush & Lomb le yang selalu aku guna pun
murah pun murah
untuk 12 pasang cuma RM200 jer [untung2 dpt 13 pasang kalau time promotion]
tapi aku beli 6 pasang je semalam for RM100 
tahan le untuk 6 bulan


Stok setahun CL aku dah habis
next month kena pakai yang baru pulak
aku guna disposable lens je [yang tahan sebulan tu]
hari tu cek2 dalam meja solek memang dah takde stok untuk bulan depan
so kena top up stok untuk setahun akan datang la pulak
kalau tidak bulan depan kena jadi Cikgu Bedah le pakai spek

 beli CL semalam dpt free travel solutions & CL case

Cek mata semalam power mata aku maintain 350 untuk dua2 belah
sampaikan tokey tu cakap aku pandai jaga mata sebab power tak naik
tu la salah satu kebaikan CL ni [pada aku la]
Kalau pakai spek setiap masa dah sah2 power aku naik punya...

** Next month nak buat sepek baru plak. Yang sekarang ni dah senget benget dikerjakan dek anak2 [anak jugak aku persalahkan...keji tul mak depa kan??]

5 comments:

munna said...

pakai lens sebab rabun ye syani... tapi ada yg pakai lens warna warni sebab nak melawa je yg tak thn tu... dah mengalahkan mat salleh warna mata...kulit gelap .. tang mata biru...

ardinihumaira said...

dni baru je beli lens hehe lom penah pakai sebelum ni :)

SYANI said...

Munna,
Rabun dari zaman sekolah. Tak suka pakai spek sebab habis batang hidung melecet sbb asyik berpeluh.

SYANI said...

Dini,
akak dah jenguk tempat dni beli lens tu. Cam menarik je. Tunggu dni pakai dulu kot. Kalau selesa bagitau akak yer.

ratusiput said...

dh lama tak bli CL gak.tp yg kale2 la.gedik nk melawa kan.tp ratu rabun gak.ade spec tp tak pakai.pakai waktu mlm drive je sbb silau.