Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Friday, March 18, 2011

Nak bergaya tapi sopan dan menutup aurat

Dek kerana dah bosan dengan wardrobe yang ada
rasanya nak menyelenggara baju2 yang ada
sambil tu pi google cuci2 mata nak cari pesen yang menarik & stylo gitu

Korang tau tak, banyak baju aku yang 10 tahun lepas pun dok ade lagi
[baju2 zaman time2 belajo dulu]
Nak buang sayang, nak bagi orang pun sayang gak
akhirnya aku pakai balik baju2 tu semua
eh, muat lagi ke??? Jangan jeles ok..
walopun badan aku dah tembam tapi still fit lagi dengan baju lama
sebabnya baju aku masa muda mudi tu semua jenis loose
[konon malu nak pakai fit2 ni]
sekarang je bran nak pakai ikut body sikit

Pastu bila aku pakai T-shirt lengan panjang masa belajo2 dulu
hasben aku tak suka
dia cakap aku "macam budak sekolah je" [perasan muda jap]
konon2 takde ciri2 pompuan dah beranak pinak le
nak tak nak terpaksa la aku sedekahkan baju2 zaman kolej aku tu...
banyak lak tu


Semenjak dah keja pakai unifom ni, makin tak berapa nak bergaya le
[macam le selama ni bergaya sangat pun]
pakaian provided kan... tak yah susah2 nak pikir pakai baju apa tiap2 hari
Tapi yang menjadi masalah sekarang, baju apa nak pakai untuk outing
Yessss.... memang aku lack of casual wear
Kalau hasben ajak gi jenjalan, aku dah pening nak pakai baju apa
takkan nak pakai kemeja jalur2 cam orang gi keje lak kan?
takkan nak pakai t-shirt cam budak sekolah tu lak lan?
takkan nak pakai baju kurung lak kot??? Alamak...

*** Gaji ni nak kena beli baju baru da...

Ni ade few style yang boleh aku tiru..
harap maklum, semua pics tu adalah hasil gugel aku dowh!!













**PERGH.... CUN-CUN KAN... Rambang mata den dibueknyo!!

5 comments:

amiey lee said...

suka nye yg kaler hijau tu...stylo la..sesua nk g keje huahahahah

mcm nk g cari aja??? huhuh

SYANI said...

Saya pun suka kaler hijo tu. Memang feveret. Jom carik sesame.

Ema said...

cantik-cantik.....

LaYar_LaRa said...

cantik r sua yg item no 5 tuh....mn nak carik nih...:D

ibuintan said...

apa salahnya pakai yg lama kalau masih elok dan masih boleh dipakai