Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Wednesday, March 9, 2011

Khas Untuk Sesiapa Yang Suka Ambil Gambar Sendiri

Trend sekarang, orang  suka tangkap gambar muka sendiri. Especially bloggers kan, senang nak tepek gambo sendiri dalam blog memasing.Nak mulut muncung la, mulut senget la, senyum lebo la.. Eleh.. ngaku je le...[aku pun sama].

Dulu kalau nak tangkap gambar sendiri, kena mintak tolong orang ambilkan. Bila susah nak mintak tolong orang, mula la snap sendiri. Itu pun main agak2 le anglenya masuk ke tidak. Kalau lucky, elok la gambo tu, kalau idak, muka sendiri pun sipi2 je masuk dalam frame.

Sekarang ni dah senang nak tangkap gambar perasan sendiri, sebab Samsung dah kuarkan dual view digital camera. Maksudya kat depan pun dah ade LCD skrin. Kiranya korang boleh tangkap gambar sendiri & tentukan angle yang korang nak. Ala, lebih kurang dengan tepon 3G yang ade 2nd camera tu la. Tapi yang ni lebih best kot.


Ni lagi satu model plak
Lawa kan??

Cuba korang tengok iklan dia ni pulak.. Teruja weh, nak dapatkan kamera ni..



Aku nak itu... aku nak itu... aku nak jugak!!!!
[baca macam citer Sang Kancil & Monyet degil tu]

** Harus simpan duit nak beli kamera ni..



3 comments:

gadisBunga said...

must buy nih! tapi kite takde la taruk muke sendiri dalam belog pun..huhu~

rubi @ cawan2 said...

ter-huja nya~
tapi xkn tu je kot?
lain2 function, okeh?

atty's said...

kty pun nak jugakkk..satuu