Friday, April 30, 2010

SUBHANALLAH.... CIPTAAN TUHAN

Petang semalam hujan lebat dari KL sampai ke Batang Kali. Sampai rumah pun hujan masih renyai-renyai. Walaupun belum kul 7 tapi suasana dah gelap macam nak pukul 8 malam. 

Masa buka pintu pagar belakang [kang Yaya balik senang la dia bukak gate tu], terpandang la ciptaan Allah yang sangat indah.

PELANGI!!!! Cantik sangat sebab clear warnanya dari rumah aku. Sampaikan kamera henpon aku yang 2MP ni pun boleh jelas warnanya. 


Actually pelangi ni ade 2 lapis, tapi masa aku snap gambo ni  lapisan yang atas tu dah semakin hilang tu yang tak nampak dalam gambo ni [kamera cikai jer...]. Adib pun beria2 suka nengok pelangi siap tunjuk2. Aku siap tarik tangan dia supaya jangan tunjuk kang tak pasal2 kudung lak jari anak aku. [releven lagi ke kepercayaan tang tunjuk pelangi jari boleh kudung???]



5 comments:

kakngah said...

aku pn tgk smlm.. on d way g rawang..
cantik kn..

sI tEDI said...

a'a.

itulah ayat yg di suap di telinga masa kecik2 dulu.

jgn tunjuk, nanti jari kudung

Queen said...

betul...tapi selalunya nasihat org tua ni ada hikmah disebaliknya...cuma masih tak tau ape hikmahnya...

Anonymous said...

Ha ah Syani.. kat rumah aku pun nampak.. 2 layer gak.. sama sebijik smalam kan...

Anonymous said...

Ha ah Syani.. kat rumah aku pun nampak.. 2 layer gak.. sama sebijik smalam kan...yong

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...