Monday, May 3, 2010

Bersosial??? Aku Punya Suka La....

Jumaat lepas big boss aku ade invite staff untuk dinner kat Tenji Mon't Kiara. Ramai gak staff yang tak pergi (especially Melayu la), termasuk la aku. Ntah ape mimpi Dato' tu nak belanja staff tak tau la. Lagi satu dah le campur dengan bebudak Branch KL yang perasan 'bagus-bagus' tu. Lagi la tak kuasa nak pegi.



Disebabkan ketidakpemergian aku tu ade la sorang brader ni tanya aku. 

Brader : "Ko pegi tak dinner nanti?"
Aku : "TAK!"
Brader : "Kenapa tak gi??"
Aku : "Malas la..."
Brader : " Kenapa ko ni?? Ko memang tak suka bersosial ke??"
Aku : " [Hampeh tul!!!] Ha..ah.. saya memang tak suka bersosial dengan orang2 yang saya tak suka!"

Oiii.. suka hati aku la nak bersosial ke tak.. Ko peduli apa!! Kalau ramai yang hipokritus kat sana buat apa aku nak join. Plus, bos yang tak ikhlas semua ade kat sana, langsung tak terasa nak attend apa2 benda jadah yang depe organize.

Well, fyi aku takkan join apa2 benda yang melibatkan orang2 yang aku tak berkenan. [Tapi ade jugak kenduri kendara yang aku tak pi bukan la sebab aku tak suka korang.. itu ada sebab musabab lain]. Tapi once aku tau org yang aku tak berkenan tu ajak buat itu ini, aku sedaya upaya akan avoid punya. So.. sendiri mau ingat lor!!!


*** Pada aku bersosial kat opis ni takde pekdahnya pada aku. [sebabnya aku bukan selebriti mahupun businesswoman] Ramai yang tak boleh buat baik & tak boleh dipercayai.. Asal buat baik mula la ambik kesempatan. [1000 kali buat baik orang tak ingat tapi sekali 1 kali buat silap  itu yang selalu diungkitkan!!!]One more thing, kat sini lagi ramai yang bermuka2 dari yang ikhlas... So, aku buat keje aku, korang buat keje korang, aku tak kaco korang, korang jangan kaco aku.. Okeh!!!

3 comments:

Me said...

syanie.. sgt setuju dgn ko. bukan nk jafi fire stone.. tapi mmg bertahun kita buat baik org tak heran pun.. tapi bila buat silap sekali.. itu la yg nak diungkit2 samapi pencen.. BOHSAN.. perasan baguihhh kan syani kannnnn

p/s boos ko nk nunjuk restoran jepun dia le tue.. nak habaq dia ada restoran jepun..

♥nrina♥ said...

betul2..punyalah byk jasa dah kita curahkan setakat naik gaji seciput je..tapi bila buat salah sekali mcm dah musnahkan syarikat plak dibuatnye kita..
Mungkin itulah nasib kuli...

lebih baik buat tak tau je..

Azaziah Hani said...

buat ape je yang kte suke buat...kalau buat x ikhlas pun tak gunekan..

So, ikut suka la..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...