Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sunday, April 11, 2010

Mari buat karipap

Tah apa kene tah angin rajin minggu ni plus tetiba teringin nak makan karipap, so aku ter'rajin' nak buat karipap. Semenjak bernikah ni, aku pernah buat karipap sekali je. Itu pun masa awal2 pindah Batang Kali. Kiranya ni 2nd time nak buat le. Alah, aku ni bukannya terer bab masak memasak ni.. [nak celen MR pun tak pass lagi nih!!]

Tadi masak main ikut suka hati je.. Dah tak ingat 100% (otak dah tumpul le katakan..) Tapi, buat cincai2 pun ade juga yang kata sedap... Alhamdulillah...  Habis licin jugak karipap hand made aku nih!

Mula2 masak inti dulu. Yang kureng kat inti aku ni daun sup. Kalau ade sure lagi sodap!!

Ni doh dia.. buat sikit je sebab intinya sikit je (nak mengabihkan belen2 kentang yang ade!!)

ok tak kelim karipap aku???[Kejap kecik kejap beso...]

GORENG!!!! Tu tangan encik suami... dia yang tolong goreng..

Dah siap... dah boleh ngap!!! Tapi karipap aku ni berjerawat le.. Tapi aku suka!!!!!!! Jemput makan...

8 comments:

❤ ~ * cik aidacomei * ~ ❤ said...

tengok kuih karipap teringat mase bulan pose...

kakngah said...

kalau nk elak kipap berjerawat.. goreng kene api kecik je.. baru licin je..
tp.. boring wey nk nunggu...

AISYAH HANI said...

OOOOO... CAM TU YE KAKNGAH. NEXT TIME SAYA TRY TAK KASI JERAWAT.

mama_umar said...

heheh,kire hebat la ni ..tang jerawat tu yg sedap,hahah

AISYAH HANI said...

Mama umar, memang yang jerawat sentiasa jadi pujaanku...

Salmia said...

sedapnyer tgk karipap...

nk resepi kak...
hihihihi
ok jer kelim tu

AISYAH HANI said...

Terharunya... ade gak orang sudi nak mintak resepi. Alah Salmia, akak main hentam keromo je lah...

INTAN RH said...

karipap nih peberet anak2 ahkak... :)