Tuesday, April 27, 2010

Zaman Kampusku.. Aku Tak Percaya

Malam semalam dok tengah lepak... kemas barang2 yang bersepah kat rumah pastu terbelek2 la album2 lama aku. Punya la lama tak buat site visit kat lemari album tu tup tup semalam aku kebek perabih album2 tu.

Habis anak beranak (4 beranak jer) tekun mentelaah album2 tu. Yang paling kelakar gambar masa kecik2, pastu masa sekolah menengah, pastu gambo kat matriks, pastu kat kampus...  bak kata semuanya gambo yang tah apa2. Tapi seronok bila ingat2 balik apebenda yang dah kita buat dolu2kan??

Dalam dok belek2 tu aku terjumpa gambo ni... Aku tak sangka aku boleh terjebak dengan pasukan berunifom ni. Dulu aku alegik dengan baju seragam. Dah le gi sekolah dah pakai unifom, masa kat uni pun nak pakai unifom lagi. BORING!!!!
 - Ni masa kursus Manikayu I-

Ni semua gara2 nak ambil ko-ku la ni. 2 sem jiwa aku terseksa tau. Tak lain tak bukan si Zam , Zummi &Quswa la  tukang penghasut suh  join "KELANASISWA"... Nama sedap la kan tapi tak tahu apekebendanya... Rupa-rupanya budak kecik kata  maksudnya "PENGAKAP".... Adoi..... Maka terjebak la aku &Zalina [sib baik ade geng!]

Peh tengok gambo2 ni, kalau bagi aku seribu pun aku tak hingin join PENGAKAP lagi.. It's not my thing lor...
[At least aku pernah gak buat benda yang aku tak expect nak buat..hehehe]

-bersama member2 yang menjebakkan aku ke kancah PENGAKAP-

2 comments:

Aini said...

wah.. tahun bile ni kak. Sy dulu pun kelana siswa gak kat utm =)

AISYAH HANI said...

AKAK TAHUN 2000-2001 KAT UUM...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...