Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Monday, October 29, 2012

SUDOKU...BARU NAK BELAJAR

Selalu tengok orang main Sudoku ni
Tapi aku cam tak berapa interested sangat la
tapi bile tengok orang yang main tu cam khusyuk je
terdetik jugak "best sangat ke mende sudoku tu??'

Nak tanya member2.. sorang pun tak reti
Kalau ada pun jauh nak pi menuntut
Takkan nak belajar di alam maya lak kan
So, cara penyelesaian adalah YOUTUBE la...

Jenuh juga berjam2 memahami cara nak main
So lepas menuntut, aku try buat sendiri
Ambik yang easy dulu la kan... siap print bagai
Sekali buat OK, kali kedua aku dah stuck pulak
Tadi OK, lancar je, tapi masuk kali ni cam biol lak pale otak

Takpe kita cuba lagi...
Menggigih aku buat ni untuk menghilangkan kemengantukan di petang hari

** Banyak kali buat memang boleh addict tau! Sekarang dah tau penangan SUDOKU

7 comments:

Qhaifa Nur said...

ada bukunya kat umah, hubby yg pandai..
kami anak beranak blur2 he...he..

Kesuma Angsana said...

dulu2 main sampai ketagih hehehe

NoEn said...

sy xpernah main sodoku..tp kawan sy mmg hantu sodoku ni

cik dah faridah said...

baru mggu lepas post pasal sudoku..dulu x suka gak..tp sbb dalam henpon ada game ni..jadi bila bosan try main game ni...okla..cerah mata nak dptkan jawapan betul

(^_-)V said...

sudoku bagus main masa pregnant.. nanti boleh install and main dalam tablet adib/yaya..hehehe

Eliss Mie said...

x suka main kot sebab tak suka no :p

✿ n.i.e.y.x.z.h.a ✿ ™ said...

Memang addict! Suke main..elok main waktu pregnen ni..