Thursday, October 11, 2012

MINTA IDEA WARNA CAT UNTUK LUAR RUMAH

Tengah mencari idea untuk cat luar rumah
Currently rumah aku kaler hijau, la ni nak cat kaler lain pulak
Ni rumah aku masa baru lepas siap renovate & baru cat. La ni kaler ni pun elok lagi [ai pakai cat Jotun tau...]. Cuma nak tukar appearence baru lak.  Aku cadang nak cat pagar & semua grill dengan warna putih. So dinding cun nak lawankan dengan kaler apa yer??

Nak mintak suggestion korang pulak, warna apa yang outstanding & sesuai untuk teratak comel aku ni??

** Dah pernah tanya member2 kat fb.. Ni nak tanya member2 blogger lak.. Kot2 ada idea yang lagi kebaboom... Kalau boleh kasi la nama @ kod kaler  cat tu sekali.

6 comments:

Rai Ourkizuna said...

kalau warna putih almost semua warna sesuai nak padankan..kalau nak nampak ceria pilih warna yang agak terang..tapi saya ok dah warna hijau.. sbb saya suka hijau..hehehe

Lynn Hamzah said...

warna cokelat ker...

:: Mrs.Eady :: said...

peach!tak panas tak sejuk kaler tu..

Syikin said...

color kelabu taik anjing + putih..wahh cantik..coz banyak tgk developer cat kaler ni skarang:)

Nafira usof said...

hehehe.. tak reti nak bagi idea.. rasanye kan.. baik syani masuk website cat2 yg berkenan di hati.. patu pilih dari sana.. hehehehe..

patutlah nampak luas sgt tanah kat rumah Syani.. rupernye corner lot...kalo ade rezeki boleh reno rumah sampai habes tanah.. mmg cukup besar lah~ hehehehe

Qhaifa Nur said...

skrg warna dah makin banyak...makin cantik juga...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...