Monday, December 5, 2011

SENARAI TEMPAT MAKAN YANG BEST DI LANGKAWI

By request dari beberapa pembaca blog  ni
Di sini aku senaraikan "servey" tempat makan yang best di Langkawi
[Walaupun aku tak pegi kat semua tempat yang aku list tu]
Majoriti tempat tu adalah yang di suggest  kat dalam forum & blog2 orang² yang pegi Langkawi.

KUAH

1. EE Burger [Trimula Cafe] --> belakang hotel Bella Vista 
[satu²nya tempat yang aku pegi dalam senarai aku tu]

2. Wan Thai Restaurant

3. Maria Cafe ---> Food court Langkawi Fair

4. Restoran Pak Ya Nasi Ayam [dekat area EE Burger gak]

5. Jai's Corner  [ berhampiran dengan Bayview Hotel]

6. Island Cafe [area Pasar Malam depan Baron Hotel]

7. Restoran Bamboo Beach [ Pantai Penarak] ---> tepi laut

8. Gerai Z&TA [food court dekat area pasar malam]



PANTAI CENANG & PADANG MATSIRAT

1. Restoran Haji Ramli [Pantai Cenang]

2. Gerai Rosetea [berhampiran airport]

3.Restoran Jom Ikan Bakar

4. Lori LAKSA POWER & LAKSA PULAU [kat tepi laut berhampiran airport]

5. Restoran Rasa [Pantai Cenang]



LAIN-LAIN

1. Restoran Nelayan Bukit Malut [jalan ke Temoyong ---> masuk kat Simpang Hospital tu]

2. The Loaf [kat Telaga Harbour & Perdana Quay]

3. Hafiz Rojak [kat Pantai Kok]





** Nak tau rupa paras tempat2 makan ni semua, korang gunalah khidmat pakcik gugel yer...

21 comments:

Cho Zila said...

baguihnyer lengkap...

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

salam syani..blh dijadikn panduan klu nk g Langkawi nih.timakasih nooooo..

wahida said...

lori Laksa Power yg kat airport tu saya dah try...mmg sedap...tapi bila buat n3 pasal kedai tu, ada lak yg komen kata laksa dia pakai belut..terus rasa nak muntah...huhuhu...

:: Mrs.Eady :: said...

peerrgghh..bnyk tempat tu..

SYANI said...

Cho Zila,
Thanks... saya memang suka details.. Nanti senang nak rujuk balik..

SYANI said...

Azatiesayang,
Waalaikumussalam.... sama².

SYANI said...

Wahida,
Ye ke pakai belut??? Nasib baik tak try..hehehehe

SYANI said...

Mrs Eady,
Ni pun ada lagi patutnya.. tapi ada selai kertas lagi dah hilang..

CeqGu said...

hi syani...pestaim jenguk kat sini....kg saya kat langkawi...tapi tak tau kat mana ttempat2 yg best utk pi makan...setakat ni memang pernah dgr la laksa power tu best...tak sempat lagi nak rasa...ada satu lagi yg kat tepi pantai jalan nak ke kereta kabel...kat situ pun laksa dia sedap...burger EE tu best ke?

Dalila Hamid said...

bagus2 buat detail camni......nnti dela prg langkawi boleh refer sini..

sW33tdARLiNG said...

aihhh pergi langkawi cari kedai makan jer? unikkkk.... hahahaha

SYANI said...

CeqGu,
EE Buger tu boleh tahan le sedapnya... Kena try sendiri baru tahu..

SYANI said...

Dalila,
Boleh je refer sini..

SYANI said...

Amy Sweetdarling,
Dah jalan jauh², harus la cari tempat makan yang sedap...

Zana Adieyza said...

leh jadi panduan utk holiday kat sana nnti.. tq dear!!

salam kenal.. trs follow sini..

p/s: blog avon paradise tu awak punya yer.. zana selalu singgah situ utk dapatkan tips.. suka sangat blog tu!

SYANI said...

Zana,
Yup, Avonparadise tu pun saya punya.. Jemput singgah selalu ok...

Juadah said...

Salam.

Jom ikan bakar, Wan Thai, The Loaf memang tak mengecewakan.

Satu lagi yang sedap utk breakfast dkt area airport iaitu restoran Atta Shooru. Ada nasi kandar sedap. cuba lah !

From : http://juadahmalaysia.com

Tasya said...

terima kasih coz , bgi info .... :)

Tasya said...

na ajak famili g la .. skunk da ad at langkawi .. naseb bek ad blog ni ...

Tasya said...
This comment has been removed by the author.
CaDLyNN said...

ha senang...list panjang terus..tq :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...