Tuesday, December 20, 2011

FROM PARIT WITH LOVE

Ahad lepas kan, Cik Besah & Cik Zul tetiba je balik Parit
Katanya banyak durian kat dusun
Nak pi collect la tu.. 
Durian punya pasal, balik kampung orang tua berdua tu
Balik hari pulak tu.. hehehehe

Kul 6.30 pagi bertolak ke Parit, kul 6.30 petang dah sampai Batang Kali
Tu la namanya balik kampung secara ekspress
Katanya sampai kat Parit, terus pi singgah dusun
Hasil dari Parit... jeng..jeng..jeng....


Tu dia... sebahagian durian yang banyak sampai penuh bonet Wira


Yaya... duta durian Parit..hehehehehe


Durian bontot buruk ni besar giler....


Dan juga diimport khas dari Parit...2 balang tempoyak




Puas makan durian minggu ni!

8 comments:

Qhaifa Nur said...

same2 lah citer hari ni durian...
amboi siap ada tempoyak lagi sedapnya..

wahida said...

byknya...pas la kat aku sikit....kat sini durian tak berapa best sgt la...

SYANI said...

Qhaifa,
Tu la... sebab dah terlalu banyak durian, tempoyak pun banyak jugak...

SYANI said...

Wahida,
Bukan ke ko rajin pi buffet durian..hehehehe

lieyalatif said...

wah...duyan!! musim duyan sekarang ni kan....ari tu baru bedal musang king...perghhh mmg terbaek..berbaloi ngan harganye....

|| NaFiRaa || said...

waaahhhh..mabeles!! lawan durian kita hari ni..hehehe.. banyaknye tempoyak!! best nih kalo masak gulai tempoyak ikan keli.. meletops!!! tetiba kecur air liur~ yum yum~

nabilah_2908 said...

oh....banyak nya durian..!! :)

InaAchik said...

wow tempoyak! bak sebekas! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...