Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tuesday, December 6, 2011

LANGKAWI BUDGET FAMILY AKU

Ni pun request dari pembaca blog aku ni juga
[Sila jangan salah faham kata aku nak eksyen pulak]
Aku ni pun boleh tahan jugak kedekutnya.. so agak berjimat cermat la
Tapi ada jugak part2 aku terbabas... kalah dengan nafsu... haish!!
[nasib la sekali sekala jer pegi bercuti]



Inilah bajet aku untuk percutian mega [lah sangat] aku ke Langkawi:
[Ini bajet untuk kami 4 orang --> 2 Dewasa, 2 kanak2, selama 4D3N]

1. Tiket kapal terbang Firefly pegi balik                                RM    440.00
   [aku dapat tiket  1 sen yer....]

2. Motel Sinaran -- 2 malam  [Triple room]                            RM    180.00
   [booking melalui Agoda.com]

3. Langkawi Lagoon Sea Village [Deluxe Studio]                     RM    599.00
   [1 malam jer.... booking kat agoda.com ]

4. Kereta Sewa [MyVi] untuk 4 hari                                     RM    240.00

5. Minyak kereta                                                              RM      20.00

6. Lain² belanja --> shopping, makan & jalan²                        RM 1,500.00
   [termasuk deposit kat Langkawi Lagoon RM200]

7. Parking kereta di Skypark  [3 hari]                                     RM    150.00
     
                                                 GRAND TOTAL                      RM 3,129.00


**Ini anggaran lebih kurang jer... Tang belanja RM1,500 tu tak habis pun... ada belen seratus dua lagi masa  balik..

9 comments:

amiey lee said...

wahh ok la tu tuk 4 org

|| NaFiRaa || said...

yeaaahhh.. ade n3 pasal bajet.. tq2!! okeh.. nak print untuk rujukan.. mekasih yer~

munna said...

WAH...OK LAH TU... MUNNA PUN NAK KIRA BUDGET NI...TAPI KAMI INGAT NAK KONVOI NAIK KERETA DAN PERGI LANGKAWI DGN FERRI JE NANTI... SEBAB RAMAI SGT YG NAIK PERGI

Dalila Hamid said...

bgus sebagai rujukan... dela sendiri buat bget camni time pergi KK dgn perhentian....... tpi baget kami ciput aja la.... hhe.. pergi berdua dgn 4 org dh tentu ada bezanya... tpi skali skali nk memewahkan dan memanjakan diri sendiri .. penat lelah kita bekerja tak ada salah kat mana pun... asalkan berkemampuan..... TQ

yana halim said...

bagus nie....pasti dibuat rujukan.

Qhaifa Nur said...

biasalah datang ke tempat gini budgetnya tinggi....

persediaan ke sana juga, tq..

intan izani said...

teringin nak pergi langkawi tapi lum kesampaian. kalau berdua atau pergi sefamily ramai, tentu lagi save, masing2 keluar duit kan. hehe.

kakchik@ella said...

Byk tu syani. Buleh pegi balik Jakarta utk 3 org.

mr icham said...

kalau pi naik kete, lagi jimat tak???he he he...