Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Monday, February 7, 2011

Uniform untuk seminggu

Minggu ni dah start keje balik lepas cuti yang panjang
Sungguh malas nak start keje
sungguh sibuk ibuk2 menjelang hari Ahad [betui tak cakap aku???]
ye la kan, nak gosok baju uniform sendiri, anak2 & bapak anak sekali
nak siap sedia sebab esoknya anak2 nak sekolah, ibu bapak nak bekerja
happy hour sudah habis... sedihnya!!!

Aku pun sudah siap gosok uniform untuk seminggu ini
Yang paling banyak tu laki aku la punya [yang kaler2 kelabu taik hanjing tu]
Uniform aku  yang kaler hitam tu.. yang dalam pelestik tu pun aku punya gak

Nak bagitau kat hangpa semua, tempat keje baru aku ni ada kasi unifom tau. So lupakan je le hasrat nak melaram dengan baju kurung ke, kebaya ke, jubah ke, abaya ke, skirt ke dan yang sewaktu dengannya. Kena pakai je le baju yang depa kasi.. Jumaat je dapat pakai baju suka hati.. Yang paling best, baju unifom opis hantar dobi... Jimat duit letrik nak seterika baju keje aku.. Keh..keh..keh..

Yang ni pulak baju Yaya. Gosok sepasang je sebab sepasang lagi dah gosok minggu lepas. Minggu lepas Yaya sekolah 2 hari jer...

Untuk yang kempunan & masih tertanya2 kat mana le  tempat aku keje sekarang, ni aku snap logo kat unifom keparat  aku... cuba le teka apa produk kompeni aku ni..
Kalau korang blur lagi..pi la jengah website eduwebtv tu.. Macam2 ado!!! 
Kalau malas sangat klik je SINI

4 comments:

Me said...

wah... langsung eden teringat TV pendidikan... kompeni besau nie... gaji pun mesti berganda2 besaunya...

atty's said...

beshnya baju uniform company antar dobi..takyah susah2 dah nak iron

munna said...

ada uniform sendiri yg best ni.. siap tlg cuci sekali..mmg best...

e.l.i.s.s.m.i.e said...

syok jugak kerja ada uniform.hubby pun sama ! so, me tak perlu menggosok baju dia..hahahahahahaahaha