Friday, February 18, 2011

Jangan Berlengah Bayar Saman

Semalam sudah keluar front page Berita Harian 
JANGAN LENGAH
sape lewat bayor saman , makin banyak le kome kena bayar kompaun
saman pun dah macam credit card ye
makin lambat bayar makin tinggi caj interest
Sape tak cek saman lagi baik la pi cek 
sape tak bayor lagi cecepat le pi bayor
kang tak pasal2 kena bayor lebih dari yang sepatutnya

Ceh beria2 bagi peringatan kat korang, aku pun sama
Korang tengok saman aku ni banyak tak???
Ade 10 saman tak bayar lagi
Tapi saman aku ni saman DBKL ---> saman parking
Yang kena kompaun kat atas tu saman PDRM---> saman lalulintas
[dah cek saman, aku bebas dari saman trafik]

7 comments:

atty's said...

mak aii byknya sama..kty alhamdulillah..buat masa nie tade..

cepat baayar saman tuh .

rATu kEBaYA said...

banyak saman tu.. sy pun byk jugak.. tapi ntah mana pergi kertas saman.. saman MBSA dan MPK.. huhuhu..

nabilah_2908 said...

mak aii..bnyknya saman...huhu..

kalau di kira sekali gus..bape kena bayar..?

jom ke APA KATA HATI pulak,
FAIRY TALES

munna said...

munna pun banyak gak koleksi saman parking... boleh buat buku agaknya... tapi bayor semuanya...

SYANI said...

Atty,
Ntah bila la sempat nak bayo saman tu. Yang dari tahun 2009 pun ada

SYANI said...

Ratu kebaya,
Aku punya pun ade yang dah hilang. Kalau kutkan maybe ade lagi tu..

SYANI said...

Nabilah,
Rasanya kalau total tu ade la kat seribu kot. Satu saman RM 100, kalau 10 saman???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...