Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Friday, February 18, 2011

Syed Mokhtar Al Bukhary | Melayu paling kaya

Korang kenal tak Tan Sri Syed Mokhtar Al Bukhary
pemilik Albukhary Foundation tu
[macam la aku kenal sangat...]
Actually pernah jugak le dengar nama dia -->seorang jutawan, usahawan, dermawan
yang makan di pinggan minum di cawan


Memandangkan dia ni seorang yang sangat successful
so memang ramai la usahawan2 melayu terutamanya jadikan dia ni macam idola

Semalam masa baca  paper, sudah keluar listing orang2 terkaya di Malaysia 2011
dan Tan Sri Syed Mokhtar  top 10 dalam listing tu
Kagum aku dengan pencapaian Tan Sri ni 
Memang membanggakan orang Melayu

Dalam top 10 tu dia sorang je Melayu..

So untuk DOH, usah le perasan diri tu kaya sangat
Berlagak tak kira tempat... memang tak setanding langsung dengan Tan Sri ni..
Baru ade harta lebih sikit, dah nak eksyen dengan staf
Esok2 tuhan tarik semua, melopong je la..
[apa la yang aku melalut ni]

2 comments:

eMMe said...

bile name kite nak di senarai ni...heeee...

:: noremy bte rahmat :: said...

folo & BW..

meh la jenguk belog ai..

salam kenal!(^_^)