Tuesday, February 22, 2011

Dinner Yang Berat Hati Aku Nak Attend

Last week colleague aku bagitau yang next week office nak buat dinner
aku ingatkan nak buat masa weekend le so for the moment aku macam no objection le
sampai le memo ni keluar...
Hari Isnin plak tu... hari keje plak tu
so aku tick le nama aku tak nak hadir
tup..tup.. kawan aku [assistant aku to be precise] cakap, kat dinner tu nanti nak perkenalkan aku jugak [selaku staf baru kat situ]
Adoi... ni yang lemah ni.. bukan pasal tu yang aku risaukan
tapi cemana la aku nak balik after dinner tu???
Takkan nak drive sorang2 ikut Ulu Yam tu?? Mata aku ni kero jugak kalau drive malam2
Takkan nak ikut Rawang pulak?? Kul berapa aku nak sampai rumah??
Adoi... dilema sungguh!!! Awat le time tu pulak nak buat sesi suai kenal ni????

Nak suh hasben tunggu, sian lak kat dia.. opis hour habis kul 4.30, takkan nak tunggu sampai kul 9-10 mlm kan??. Takkan dia nak balik dulu [perjalanan dari KL ke Batang Kali ade la dalam sejam lebih kurang]. Pastu datang balik nak jemput aku pulak.. Adoi.... Cemana tu?? Ade solution yang lebih baik tak??

6 comments:

Queen said...

naik bas =)
or komuter

Me said...

tumpang kawan n minta your hub fetch kat mana2 tempat yg ko rasa relevan. only my 2 cents ;) dasat company baru... meraikan ko siap berdinner bagai.. surprise lagiii

munna said...

susah juga ye... klu ada kawan tumpang jelah... minta kawan hantar tempat yg senang nak balik sendiri nanti

lily lotus said...

haiyaaa camne ekk..tumpang kawan ke :D

SYANI said...

Terima kasih la atas cadangan korang semua. Nampaknya kena la tumpang member & kemudian fikirkan cemana nak balik ke Batang Kali pulak

ibuintan said...

takleh bawak hasben skali ke... apa salahnya berkenalan dengan hasben staf skali kan..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...