Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Wednesday, February 9, 2011

Betapa aku ketinggalan teknologi

Semenjak keje tempat baru ni memacam benda baru aku jumpa
dan yang penting lagi best dari kompeni dulu

Keje dulu tak pakai software, kat sini dah guna software
Keje dulu pakai punch card, kat sini pakai zip card je
Keje dulu pakai baju biasa, keje sekarang pakai unifom
Keje dulu kerusi kecik, keje sekarang kerusi besaq [releven ker???]

Dan yang paling buat aku rasa ketinggalan ialah mende ni..
Korang tau tak ni menatang apa??
Sekali tengok nampak cam kalkulator kan?? Aku pun terpedaya masa mula2
Rupa-rupanya menatang ni namanya "token" [bukan token yang hadiah tu]
Kegunaannya ialah bila nak buat internet banking kat RHB Bank
Sape yang biasa guna maybank2u sure familiar dengan TAC kan, so menda ni lebih kurang camtu la... Untuk security kekdahnya.

Kat opis aku ni "token" ni penting sebab kitaorang selalu cek account balance melalui internet je
so pas ni takyah tunggu bank statement sampai pun dah boleh tau baki akaun
& tak payah menyusahkan diri call bank setiap kali nak cek balance.

** Nampak sangat la ketinggalan teknologi...

6 comments:

atty's said...

semuanya sekarang dah serba serbi canggih

saudah said...

senang kan sekarang ni? office pun dah guna sejak diperkenalkan. even gaji pun upload guna reflex.

kella said...

errrrr.. aku jua jahu ketinggalan.. ;p

munna said...

lagi mudah guna ni ye... munna pun biasnya nak tanya bln acc.. sokmo kena call dulu...

gadisBunga said...

token?





ok...saya ketinggalan. heheh~

Noraini Ayop said...

macammana cara gunakannya.. ada yang bertanya..