Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Monday, February 28, 2011

Family Treat @ Kenny Rogers

Gaji sudah clear dalam akaun
YABEDABEDU!!! Alhamdulillah.
Memandangkan ini gaji pertama di tempat baru, so aku niat nak belanja anak2 & hubby aku makan yang enak2.
Selama  ni bukannya tak biasa makan sedap tapi yang ni nak le makan makanan yang jarang2 di makan
So aku ajak le hubby aku gi AU2 semalam.
Here were are... 

Tujuan singgah sini adalah sebab aku ajak hubby makan kat Kenny Rogers. Maklum la last time aku makan KR ni ngan hubby masa aku tengah mengandungkan Yaya. Itu pun makan kat Kiinta City Ipoh. La ni Yaya pun dah 6 tahun. Lama gile kan tak makan KR ni??? [Ekceli aku pernah gi makan KR ni kat Setapak 2-3 tahun lepas ngan member2 OHC --> naik kereta K. Faridah lagi..]

Anak & bapak yang teruja nak makan.. Mementang le Mama yang belanja... lebor ko sengih ye Adib!!

KR kat AEON AU2 ni memang luas la. Interior dia pun lawo. Sambil tunggu waiter ambil order, cuci mata dulu.
Tu la tempat depa panggang ayam. Berlambak2 ayam dok bergolek dalam tu. 
[OMG!!!! Lawanya partition tu!!!]

Bila la makanan nak sampai ni.. perut pun sudah lapar dah...
[Jam sudah pukul 4 petang maaaaa.. patut la lapor]
Akhirnya, makanan yang ditunggu pun sampai
Aku order set quater meal je... Cukup la kan. [Ini plate aku]

Yang terlebih meriah ni, plate hasben aku...

Ni iceblended yang kitaorang hentam order.. Yang ni aku punya --mocha latte
Yang pink belakang tu  Yaya punya --> Strawberry Ice Blended

Hubby pun tak nak kalah, dia order yang ini ---> Cappucino Ice Blended

Anak2??? Don't worry aku tak lupakan deme. So aku order satu lagi quater chicken. Malas nak order yang set sebab depa makan bukan habis pun.. Share je le dengan mama & abah.
So total ni la yang kitaorang makan. Gile mahal kan??? Tapi makan ber-4 ok la kan??
[Ice blended tu mahal sungguh kau!!!, lain kali oder air murah sikit]
Lagipun aku dah niat nak belanja depa makan kan?? Apa ade hal!!!
Walaupun hubby asyik pesan belanja tu biar berjimat cermat, tapi sekali sekala apa salahnya kan???

*** Bang,  anniversary nanti abang pulak belanja bleh?????

4 comments:

atty's said...

sedapnya KR..Kenny rogers,secret recepies,Nandos..mmg cenggitu ler harga..

tp rasanya nandos murah lagi..dan kty lagi suka nandos.

SYANI said...

Atty,
Nandos sedap yer? Tak pernah try lagi. Nanti nak gi la ajak hasben..

Aini said...

uh tu x campur tx ngan service caj lg..huhu

munna said...

sedapnya...munna pun lama gak tak ke KR... last ari tu masa preggy kakak meya