Saturday, February 26, 2011

Aedes Kembali

Petang semalam ada orang dari Kementerian Kesihatan datang fogging kat rumah aku
Tapi nasib la hanya sembur sekitar rumah je
kalau sampai sembur dalam2 rumah tu sure dah serius kes denggi kat area Batang Kali ni
[paling tak suka lantai yang melekit2 lepas tu]
Semenjak dua menjak ni timbul balik kes denggi ni
so uols, kena make sure rumah korang bebas dari jentik2
dah le cuaca asyik hujan je dua tiga menjak ni so sure banyak kawasan yang bertakung air
so elakkan le dari aedes membiak
tolong promot sikit kempen anti denggi
TIADA AEDES , TIADA DENGGI

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...