Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Friday, February 11, 2011

Tuala Muka dalam Jamban

Aku tak tau la kat rumah korang cemana
tapi kat rumah aku jamban tu sekali dengan bilik mandi [2-in-1]
aku suka camtu sebab nampak bilik mandi luas [rumah aku kan jenis sempit]

Tak kisah le tu, tapi dalam bilik air korang, korang ade letak tuala muka tak??
Setengah orang buat tuala lap tangan 
[suka hati korang  le nak buat lap muka ke, lap tangan ke, lap kaki ke]
ala tuala yang ala2 tuala GOOD MORNING tu
Ni gambar toilet rumah aku..  tapi tuala muka aku tu bukan le tuala Good Morning
[tuala free gift dari kompeni hasben aku masa grand dinner dulu]

Tujuan utama tuala muka ni aku letak dalam bilik air:

1. Untuk lap muka lepas cuci muka
Kengkadang kalau dah menyinggah ke bilik air, terus la buat aktiviti cuci muka kan. Especially waktu malam. Pas gosok gigi terus la cuci muka kan. Takkan nak keluar bilik air sebab nak ambil tuala pulak kot, kan dah buang masa di situ.[cuci muka sahaja tau, bukan cuci benda lain, kang tak pasal2 kuman lain pulak melekat kat muka korang]

2. Untuk tutup kepala masa buang air.
Kengkadang time2 emergency memang tak dan-dan dah nak serbu bilik air kan? Memang konfem punya korang akan terlupa nak bawak tuala  untuk tutup kepala kan??? So tuala muka ni la yang berguna untuk tutup kepala bogel korang tu. Ingat yer... ustazah aku cakap kalau buang air kena tutup kepala tu. Kang tak pasal2 setan lumurkan hasil buangan korang tu kat kepala macam shampoo... Tapi lepas habis je urusan tu jangan la korang lap p*p*t  korang dengan tuala tu pulak.




3 comments:

Ogy said...

ai pulak kurang suka bilik air sekali dgn tandas..sbb nnti berebut tandas satu pastu bila mr hub lepas melabur ai masuk...aduii..tak tahan bau..yg tggl..hik...kena tunggu dulu sebelum masuk....

tp seb beklah kat umah bilik air ade 2 so takde masalah...

littlehumblelynn said...

betuller agak menarik idea tuh :)

Fruity Lashes said...

your bathroom looks so neat!

btw, i have a contest/giveaway on my blog if you're interested http://www.fruitylashes.com