Thursday, February 10, 2011

Dapur Opis

Kalau kat opis, ruang yang seakan2 dapur tu orang panggil pantry
Kat opis baru aku ni pantry nya mengalahkan dapur rumah aku... siyes aku cakap
Cantik & kemas [ye lah kan bukannya ada aktiviti masak memasak pun]
Peralatan & kelengkapan dapurnya memang better dari rumah aku
Cumanya 2 benda je takde ---> DAPUR & TONG GAS
Tak caya?? Nah tengok ni..
Ade Bio-Aura lagi tau [yang tepi sekali  belah kiri tu]
Pastu ade tempat air panas tu, coffee maker & microwave ---> semua ni TAKDE kat rumah aku

Tong air panas/sejuk tu pun ade... Tak yah susah2 nak masak air bagai
Pastu kabinetnya pun cantik & modern style
Nampak tak kabinet yang ala2 transparent tu ---> penuh dengan stok makanan
Kiranya kalau terlupa bawak duit korang takkan kebulur la, macam2 ada

Dalam peti ais yang besar tu pulak [gambar tak sempat nak tangkap] pun penuh dengan pelbagai mende. Memang bos beli suh makan le... Makanan instant pun ada gak, masak je dengan microwave.

Kat meja yang ade jug kuning tu la tempat aku & member opis menjamu selera. Memang selesa la kalau duk kat pantry ni. Tapi kat sini takde TEALADY cam kat opis lama. Ayaq semua kena bancuh sendiri...Sendiri buat, sendiri minum [ Tetiba aku rasa teringin nak minum Nescafe tarik yang K. Laila bikin]
Aku tau korang sure teruja nak tengok kat mana la opis aku ni. For the first time ever aku tunjuk opis baru aku..
Ade sape tau ke opis aku ni??? Nama kompeni kena la aku rahsiakan... Sape tau diam2 sudah ha....

5 comments:

Queen said...

dulu pantry nik besar...pastu renovate punye renovate..skang boleh masuk sorang je....

munna said...

bestnya lagi complete dari rumah sendiri..

SYANI said...

Macam nengok showhouse pulak. Kat sini le pun nak menjakun.. Kat rumah nan hado..

Me said...

eden faham kenapa boss provide byk mknn... sbb dia faham staffnya hari2 kena turun naik tangga (bg yg dok atas la... ) 3 tingkat tue... sure tak de lift.. ko akan jadi sekeping syani... berkat turun naik tangga;)

Ina Hashim said...

salam ziarah balas

cantekkknya pantry opis tu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...