Thursday, December 2, 2010

Baru Ade Laptop Sebijik Dah Nak Berlagak

Aku hangin tul dengan anak buah aku ni
dah le hari tu masa aku bagi komputer kat dia pun dia buat hal
ni baru dapat laptop pun buat hal jugak.

Anak buah hasben aku ni [tak nak mengaku dia anak buah aku]
baru lepas UPSR. Resultnya boleh tahan la 4A 1B
so parents dia berjanji la nak hadiahkan laptop sebijik

Minggu lepas sebok la mak dia mengajak aku teman beli laptop
aku teman la, tapi malangnya kat Batang Kali mana ada banyak choice
lagi satu agak mahal la, so mak dia tak jadi belikan
Dek kemaruk sangat nak berlaptop, sepanjang hari Sabtu/Ahad tu berkunjung ke rumah aku... guna komputer kat rumah aku
Nak main internet katanya

Alih2 Isnin baru ni abah dia belikan laptop kat dia
bukan la brand mahal sangat pun.. sedang2 aje - COMPAQ
start tu mula la eksyen si anak buah ni

Malam tu dia mintak tolong aku buat connection internet
[rumah Cik Besah takde streamyx. so kalau nak online kena guna dial-up la]
nak harapkan WiFi dari rumah aku, memang signalnya lemah kat rumah Cik Besah
bila dah guna dial-up, paham2 je le kelembapannya kan
sambil aku set up connection tu, mulut dia ni tak berenti2 bebel
lembab la, leceh la, bla..bla..bla..kondem itu ini [sampai aku naik angin]
macam la kelembapan itu salah aku.
pastu aku cakap:
 kalau nak laju2 pi la pakai UNIFI. dah le mintak tolong, cakap banyak pulak. ketuk kepala tu kang baru tahu

Dia boleh jawab plak : ketuk la kalau berani, tumbuk baru tahu

Samseng giler budak ni. Mementang badan ko besar, ko nak buli aku pulak ke??
Bengang tul aku tau...
Time nak mintak tolong, lembut gigi dari lidah
bila ditolong pulak, nak tunjuk ek pulak
blah la!

Takat laptop COMPAQ  dengan Window 7 tu takyah la nak eksyen sangat!!!
Menyampah!!!

10 comments:

Sergeant Keroro said...

hahaha...lenkali xyah tolong...cakap jer xtau...

e.l.i.s.s.m.i.e said...

mcm laptop aku jaa..hehehehe.tp aku tak eksyen :)

Queen said...

erk..tetiba terasa macam syani gado dgn org besar..eheheh

ala..budak...kalo rasa tak nak tolong..tak payah..budak berlagak gitu..ajarkan aje..


anak buah pun ada yang perangai gitu..bile datang sengih2..awal2 lagi nik jeling maut punye..hihihi

SYANI said...

Tu la.. next time dah maleh dah akuh!!

SYANI said...

Nik, tu la memang dasar tak sedar diri. Tapi aku tak reti jelingan maut la..

kakngah said...

bnyk ckp... suh mak dia jek yg buat.. kehkehkeh!!!

Ati Masrif said...

salam kenal,

ngeh3...
kan budak lagi..
cuba elak jumpa..lg sonang..hihi

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

kalau ikut hati mesti nak picit-picit jer rasanya...

SYANI said...

azrina,
kalau la boleh, dah lama dah aku picit.

yangyuyu said...

haih budak sekarang

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...