Wednesday, December 15, 2010

AYUH BALIK KAMPUNG.. AIMISYU IPOH!

Hari Jumaat lepas, setelah berjaya meng"MC"kan diri
[dek kerana kaki lenguh2,sengal2, kebas2 & sakit2
& kerana encik suami juga MC kerana sakit perut
maka telah buat perancangan drastik tanpa befikir panjang lagi menoleh kebelakang
untuk pulang berjumpa bondaku di IPOH

Lepas je sembahyang Jumaat, mengeletis la anak2 aku mengajak balik
tak sabar2 dah nak jumpa Opah Minah le tu
lepas salam2 jemaah dengan Cik Besah & Cik Zul
maka berangkat la kitaorang ke Ipoh... rindu la wei...
di sana kan tempat tumpah darah periodku..wahahaha 
[aku konggo kat sekolah la] <--- budak Taayah wajib tahu term ni
tempat berak lagi dikenang inikan pulak tempat membesar.. ye dak??

Masuk je kereta masing2 eksited [Yaya & Adib la]
Setengah jam pertama depa duk bergelak ketawa kat seat belakang
tetiba je terus senyap... toleh belakang rupanya si magudib dah lena...
Bantal yang atas kepala tu buat tutup panas.. sian pulak tengok muka dia kena simbah dengan cahaya matahari.
Bantal besar tu pulak bantal busuk dia. Dah rupa guni beras kan hujungnya tu kan??  Yang berbulu2 tu dia suka tojah masuk lubang hidung..


Dah adik tidur, kakak naik boring la kan. Daripada dia mengaruk sengsorang dia, abah dia bagi la main game kat henpon. Kasi can la kat Yaya. Kalau Adib jaga sure tak dapat main sebab berebut.


Driver & co-driver pun nak entprem gak.. 
Nampak tak apa kat perut laki aku tuh??? 
Nampak tak kat bawah dagu aku tuh ape dia??

Apa kata servei???? Ya betul.....
Pengumpulan lemak yang berlebih2 sedang berlaku
OMAIGOT... the buncits & the dabel chins
Sape yang pernah kata aku kuruih, sila la cek bijik mata korang
aku kurus ke, hangpa yang rabun???




Ye..ye.. sudah sampai 
[tapi tak sampai lagi rumah Opah Minah]
asal nampak tulisan gergasi IPOH ni dah kembang2 hidung
IPOH... aku sudah kembali!!!

3 comments:

Queen said...

hehe...terasa meriahnya syani balik kampung

e.l.i.s.s.m.i.e said...

lama tak jejak ipoh..

sw33tdarling.com said...

uuh tak kira laa sebab apa, asalkan balik kampung mesti seronok!!

Inviting You To Join Give Away PILIH THEME BLOG

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...