Friday, December 3, 2010

Ju-On si Penunggu Office

Semenjak dua menjak ni kecoh la satu opis dengan kemunculan entiti
Kalau ikutkan dari aku start masuk sini dah pernah wujud dah cerita entiti tu
Nak2 pulak aku selalunya masuk awal
so macam2 bunyi la aku dengar
as long as "dia" tak menjelma di depan aku, tak pe la kan

Dulu pernah sekali, aku kena tegur dengan benda tu
Siap panggil nama aku lak tu tapi sayup jer
masa tu aku balik agak lambat la [dalam pukul 6 lebih]
meremang segala bulu kat badan [sebabnya memang dah takde orang kat situ]

Orang dulu2 cerita, benda tu betina
so depa panggil dia "NAJWA"
Kalau ade orang datang opis buat keje sengsorang, dia la temankan
siap bagi salam la, main pintu la, main telepon la
bebaru ni pulak depa jumpa dia ni kat dalam toilet
[dah le toilet tu toilet kat floor aku.. asal masuk toilet je mata melilau atas bawah]
-gambo google yerk.. takut la pulak nak ambil gambo NAJWA-

Semalam, depa nampak benda tu dah menyerupai aku
[sebab semalam masa aku kat tingkat 2, depa kata nampak aku kat dalam bilik]
adoi... takutnya.. dah le kalau laki aku OT aku selalu stayback
hari ni pun dia OT lagi.. nampak gayanya aku kena la pi tempat lain untuk lepak

*** Bila staf dah makin berkurang, berleluasa pulak aktiviti si NAJWA ni... Ni Nak kena panggil Uncle Seekers ni.. [Tapi Uncle sebok bercinta Shhhhh la pulak dengan Permaisuri Aishah]

*** Jangan la ko menyerupai aku lagi, kang tak pasal2 orang kata aku bela hantu raya... Nauzubillah!

3 comments:

Me said...

bg salam, main telepon n main pintu tue mcm mana syani??? dengar bunyi phone n pintu ke atau apa?? mcm kat semua pej je ada entiti nie...

CikguIna said...

salam. skolah aku pun ada...pernah aku terserempak...mmg terkejut tapi aku control...

Lia @ Norli (Mamarempit) said...

eeeee....seram la mama baca....huuuuuu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...