Tuesday, December 14, 2010

TESTING 1-2-3 | BASIKAL BARU

Assalamualaikum...
Wahahahaa... lama bebeno teman idok mengapdet blog ini
karang lari lak pembaca2 setia teman [ade ker???]

Semenjak mendapat beskal baru ni, anak2 aku langsung idak pedulikan aktiviti dalam rumah
Kalau dalam rumah pun mesti nak try test beskal tu jugak, habis berpasir dapur aku
Hujung minggu je, celik je bijik mata dah ajak aku & hasben pegi padang
nak main beskal kat padang kononnya
Hish.. ini la benda yang aku malas nak buat
Mujur la abah depa rajin meneman ke padang...
Sementara deme kat padang, boleh la aku prepare breakfast

Bila dah siap2 semua, saje la aku skodeng aktiviti depa kat padang dari tepi pagor hijo rumah aku tu
Memula elok la masing2 berkayuhan & merempit dengan basikal masing
Mentang2 le takde orang kat padang.. si abahnya pun naik gian nak merempit gamaknya
Tak caya cuba korang tengok ni..

Alahai... laki aku.. kot gian pun jangan le naik kuda menan tu bang...
Buruk beno dah rupanya...


Bila dah letih mengayuh, basikal campak tepi je..
Yaya dah main buai laju2 dah
si Adib je le yang kayuh sorang2
[Sib baik laki aku dah turun dari kuda tu]
Tak pe la bang, nanti kita gi Genting ye, naik kuda merry-go-round tu...

3 comments:

Ieda Al-Habsyi said...

ieda le pembaca setia belog ni, heheh :)

Queen said...

naik koda pun bessshhh

HaNa HoNeY said...

hahaha..
abg mie nak perasan muda jap..hahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...