Thursday, December 9, 2010

Macam mana nak cakap kita tak berkenan?

Diluah mati bapak
Ditelan mati mak
[jangan la mati dua2 kalau boleh]

Aku jeles tengok orang yang boleh terus terang cakap
apa yang dia suka, apa yang dia tak suka
apa yang dia rasa, apa yang diaorang nak
very truely outspoken tak hengat punya
nak2 pulak citer omputih tu...terus direct to the point je kan?
[dah director dia suh dia cakap cenggitu untuk watak tu ye tak??]

Especially kalau kita nak bercakap dengan orang tersayang ke, family ke,
Memang susah sungguh nak luahkan 
[unless la orang tu mintak jugak aku cakap]
Dah jadi tebiat agaknya takut melukakan perasaan orang
Alah orang kata.. kerana mulut badan binasa




So, cemana nak cakap secara terus tanpa lukakan perasaan orang ek??
Nak pulak benda yang kita nak cakap tu about future seseorang
Niat di hati nak supaya dia fikir baik2... ini tentang masa depan bukan untuk seronok2
Think! Think! Think! My Dear..

** Ini le kot dilema bila dah jadi ibu-ibu
baru mengerti perasaan ibu sendiri..... 
bukan untuk menghalang tapi supaya anak berfikir dengan teliti..

1 comment:

maya amir said...

btul..saya pun pelik ade setengah org leh jek ckp lps.. tapi saya kene pikir byk kali, kdg2 terus tak jadik ckp,..hmm..some people to born like that kot:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...